Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Roland Garros: Αποχώρησε με σοβαρό τραυματισμό ο Ζβέρεφ, στον τελικό ο Ναδάλ (video)

Roland Garros: Αποχώρησε με σοβαρό τραυματισμό ο Ζβέρεφ, στον τελικό ο Ναδάλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/6/2022 19:23
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο λίγο πριν το φινάλε του δεύτερου σετ του ημιτελικού με τον Ράφα Ναδάλ (6-7, 6-6) και ο Ισπανός τενίστας προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου θα διεκδικήσει το 14ο τίτλο του στο γαλλικό γκραν σλαμ.

Ο συγκλονιστικός ημιτελικός του Roland Garros ανάμεσα σε Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ράφα Ναδάλ ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο, καθώς ο Γερμανός τενίστας γύρισε άσχημα τον αστράγαλο του λίγο πριν το φινάλε του 2ου σετ και αποχώρησε με πατερίτσες.

Ο 25χρονος έχοντας πολύ καλά χτυπήματα στο φορχαντ, έβαλε πολύ δύσκολα στον Ναδάλ και έφτασε μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρώτου σετ. Ωστόσο ο Ισπανός παρότι έδειξε σημάδια κούρασης από τα χρονοβόρα παιχνίδια με Οζιέ-Αλασίμ και Τζόκοβιτς στους προηγούμενους γύρους, κατάφερε να μείνει «όρθιος» παρότι έχανε με 6-2 στο tie-break και το κατέκτησε με 10-8!

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε εντυπωσιακά αφού σημειώθηκαν τέσσερα διαδοχικά μπρέικ (2-2). Στο 5ο game ο Ζβέρεφ κράτησε το σερβίς του κάνοντας το 3-2 και εν συνεχεία «έσπασε» ξανά το σερβίς του Ναδάλ για το 4-2. Ο Ισπανός απάντησε με μπρέικ για το 4-3, ο Γερμανός έκανε επίσης μπρέικ για το 5-3 και ακολούθησε νέο μπρέικ του Ναδάλ για το 5-4. Στη συνέχεια οι δύο άσοι υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους και όλα όδευαν σε νέο tie break με το σκορ στο 6-5 και στο 40-30 υπέρ του Ναδάλ που σέρβιρε για να ισοφαρίσει σε 6-6. Σ’ εκείνο το σημείο ο Ζβέρεφ, σε προσπάθεια να βγάλει άμυνα, πάτησε στραβά και γύρισε τον αστράγαλο, σφαντάζοντας από τον πόνο. Ο Γερμανός αποχώρησε μα καροτσάκι και επέστρεψε με πατερίτσες για να ανακοινώσει στον διαιτητή την αποχώρηση του.

Παρότι δεν ολοκληρώθηκε καν το 2ο σετ, το παιχνίδι ξεπέρασε τις 3 ώρες (3:07), με τον Ναδάλ να προκρίνεται σε τελικό γκραν σλαμ για 30η φορά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ ή τον Μάριν Τσίλιτς για το 14ο τρόπαιο του στο Ρολάν Γκαρός.

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ζβέρεφ:






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.