Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογιέτ: «Πολύ σημαντική νίκη, οι παίκτες έβαλαν τα κορμιά τους στη φωτιά για το εθνόσημο» (video)

Πογιέτ: «Πολύ σημαντική νίκη, οι παίκτες έβαλαν τα κορμιά τους στη φωτιά για το εθνόσημο» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/6/2022 01:23
Ο Γκουστάβο Πογιέτ δήλωσε ικανοποιημένος για την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας στο Μπέλφαστ, στάθηκε στην μεγάλη ένταση, τη μαχητικότητα και την αυταπάρνηση που έβγαλαν οι Έλληνες διεθνείς, ενώ δε θέλησε να χαρακτηρίσει ως πρόωρο τελικό το ματς που ακολουθεί με το Κόσοβο.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογιέτ μετά τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Β. Ιρλανδίας (1-0) για την πρεμιέρα του Nations League:

Για τη νίκη: «Πολύ, πολύ σημαντική νίκη. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που κερδίσαμε. Όλοι ξέρουν την ποιότητα των παικτών μας και το είδος του παιχνιδιού μας και αυτό φάνηκε και στο γκολ που πετύχαμε. Όμως οι παίκτες σήμερα υπέφεραν, με την έννοια ότι έβαλαν μεγάλη ένταση, έδειξαν τρομερή ενέργεια, έβαλαν τα κορμιά τους στη… φωτιά για το εθνόσημο. Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά απόψε. Ελπίζω ότι δεν θα μείνουμε μόνο στο αποψινό αλλά ότι θα επαναληφθεί και στο μέλλον.

Το ότι ο αντίπαλος είχε παραπάνω ευκαιρίες σύμφωνα με τον προπονητή της Βόρειας Ιρλανδίας: «Περισσότερες σέντρες ναι, αλλά ευκαιρίες; Όχι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν το γκολ, και άλλες δύο καλές στιγμές με τον Γιακουμάκη. Όταν η μπάλα είναι στην περιοχή σου, νιώθεις πίεση, υπήρξε μια ποιοτική στιγμή απόψε και μπήκε το γκολ, από εκεί και πέρα ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι».

Για το νικηφόρο ξεκίνημα στον όμιλο: Είναι πάντα σημαντικό να ξεκινάς καλά. Τώρα πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να πάρουμε καλές αποφάσεις για το ματς με τον Κόσοβο. Ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε λίγο χρονικό διάστημα.

Για το αν γυρνάμε στο παρελθόν με νίκες 1-0: «Αυτή τη στιγμή ναι. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν ξέρω πόσες φορές κερδίσαμε. Ήταν μια νίκη που δείξαμε χαρακτήρα, είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον το πως φτάσαμε στη νίκη. Θέλω να κρατήσουμε αυτό. Το διεθνές ποδόσφαιρο είναι σκληρό και οι παίκτες ήταν εξαιρετικοί σήμερα παλεύοντας για τη χώρας τους».

Για το πλάνο: «Σχεδιάσαμε το παιχνίδι με συγκεκριμένο τρόπο. Οι παίκτες κατάλαβαν τα βασικά σημεία που τους είχα πει, ότι χρειάζονταν ένταση, ενέργεια. Μετά ο παράγοντας ποιότητα παικτών σαν τον Μπακασέτα έκριναν το ματς. Ήταν μια εξαιρετική βραδιά για εμάς».

Για το αν δυσκολεύτηκε να διαλέξει αρχηγό μεταξύ Μπακασέτα και Μάνταλου: «Όχι, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε την παράδοση και το περιβραχιόνιο του αρχηγού να πάει στον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές.

Για το αν το ματς με το Κόσοβο είναι πρόωρος τελικός: «Όχι, το ματς με το Κόσοβο δεν είναι πρόωρος τελικός. Για μένα είναι το πιο σημαντικό γιατί είναι το επόμενο παιχνίδι. Το βασικό είναι να είναι πάρουμε καλές οι αποφάσεις του προπονητή. Η ομάδα είναι σημαντικό να εμφανιστεί δυνατή στο Κόσοβο σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι που είναι μόλις σε τρεις ημέρες».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.