Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Γάλλος Τουρπέν σφυρίζει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Γάλλος Τουρπέν σφυρίζει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/5/2022 18:54
Ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν θα σφυρίξει το φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης στις 28 Μαΐου στο «Σταντ Ντε Φρανς». Ο Σλοβένος Βίνσιτς στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και ο Ρουμάνος Κόβατς στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Γνωστά έγιναν το ονόματα των διαιτητών που θα διευθύνουν τους ευρωπαϊκούς τελικούς για τη σεζόν 2021-22.

Τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι θα σφυρίξει ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν. Ο 39χρονος θα διευθύνει για πρώτη φορά στην καριέρα του τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας σφυρίξει στον περσινό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Τουρπέν μετράει 35 συμμετοχές ως διαιτητής σε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μοιράσει 124 κίτρινες, 8 κόκκινες και 17 πέναλτι.

Ο Γάλλος ρέφερι έχει διευθύνει στο παρελθόν και δύο παιχνίδια των πλει-οφ της Σούπερ Λιγκ και συγκεκριμένα τα ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης για τη σεζόν 2019-20.

Ο Βίνσιτς στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ο Κόβατς στο Κόνφερενς Λιγκ


Τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ μεταξύ Άιντραχτ και Ρέιντζερς, θα διευθύνει ο Σλοβένος, Σλάβκο Βίνσιτς. Ο 42χρονος σφυρίζει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό, ενώ έχει έρθει τρεις φορές στη χώρα μας για να διευθύνει τα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (2-2 τη σεζόν 2019-20), ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (2-2, τη σεζόν 2020-21) και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (0-0 τη σεζόν 2021-22).

Τέλος, τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ ανάμεσα σε Ρόμα και Φέγενορντ θα σφυρίξει ο Ρουμάνος, Ίστβαν Κόβατς. Ο 37χρονος σφυρίζει επίσης για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό. Φέτος έχει διευθύνει μόλις έναν αγώνα στο Κόνφερενς Λιγκ και μάλιστα σε ματς της Ρόμα, η οποία διέλυσε με 4-0 την Ζόρια στο «Ολίμπικο».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.