Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κυπελλούχος Γαλλίας η Ναντ για τέταρτη φορά στην ιστορία της

Κυπελλούχος Γαλλίας η Ναντ για τέταρτη φορά στην ιστορία της

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
8/5/2022 00:01
Η Ναντ ανέτρεψε τα προγνωστικά και νίκησε 1-0 τη Νις στον τελικό Κυπέλλου του Κυπέλλου Γαλλίας που διεξήχθη στο «Σταντ ντε Φρανς» στο Παρίσι.

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημειώθηκε στο 47ο λεπτό με πέναλτι του Λουντοβίκ Μπλας ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τα «καναρίνια» στην εκπληκτική τους πορεία μέχρι τον τελικό κι έμελλε μάλιστα να τους χαρίσει και το τρόπαιο.

Η ομάδα από τις όχθες του Ατλαντικού έφτασε στο τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας της και το πρώτο μετά το μακρινό 2000, ενώ είχε κατακτήσει τον θεσμό τόσο το 1979 όσο και δέκα χρόνια αργότερα, το 1989.

Από την άλλη, οι «αετοί» της Κυανής Ακτής παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και αναποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, χάνοντας την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους Κύπελλο μετά το 1997 και το τέταρτο συνολικά στην ιστορία τους.

Ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας της Ναντ, Αντουάν Κομπουαρέ, πανηγύρισε το δεύτερο Κύπελλό του ως προπονητής. Το πρώτο ήταν αυτό του 2010 όταν εργαζόταν στην άκρη του πάγκου της Παρί Σεν Ζερμέν.

Μάλιστα με αυτήν την κούπα τα «καναρίνια» εξασφάλισαν κι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ενόψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου όπου θα βρεθούν μάλιστα απευθείας στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Κι όλα αυτά για μία ομάδα η οποία πριν ένα χρόνο κατόρθωσε να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Λιγκ 2, μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας των μπαράζ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τον τελικό διηύθυνε η Στεφανί Φραπάρ, γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που σφυρίζει τον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου Γαλλίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.