Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημο: Περνάει στα χέρια του Μπόελι η Τσέλσι

Επίσημο: Περνάει στα χέρια του Μπόελι η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/5/2022 15:06
Το κονσόρτσιουμ με επικεφαλής τον Αμερικανό Τοντ Μπόελι υπέγραψε συμφωνία για την αγορά της Τσέλσι από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου. Στα 3,7 δισ.λίρες το σύνολο της επένδυσης.

Νέα εποχή στην Τσέλσι! Ο Τοντ Μπόελι έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους της Τσέλσι για την μεταβίβαση των μετοχών του Ρομάν Αμπράμοβιτς στο κονσόρτιουμ του οποίου ηγείται ο Αμερικανός και διαφαινόμενος νέος ιδιοκτήτης των «μπλε».

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από τον σύλλογο αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την Πρέμιερ Λιγκ προτού ολοκληρωθεί. Η Τσέλσι ανέφερε ότι η συμφωνία «αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου».

Από τη συνολική επένδυση που θα πραγματοποιηθεί, 2,5 δισ. λίρες θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των μετοχών του συλλόγου και τα έσοδα θα κατατεθούν σε παγωμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου με την πρόθεση να δωριστεί το 100% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επιβεβαίωσε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Επιπλέον, οι προτεινόμενοι νέοι ιδιοκτήτες θα διαθέσουν 1,75 δις. λίρες σε περαιτέρω επενδύσεις προς όφελος του συλλόγου. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις στο «Στάμφορντ Μπριτζ», την Ακαδημία, τη γυναικεία Ομάδα και το Κινγκσμέντοου (σ.σ. γήπεδο της γυναικείας ομάδας) και συνεχή χρηματοδότηση για το Chelsea Foundation.

Το κονσόρτσιουμ με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Ντότζερς περιλαμβάνει υποστήριξη από τον συνεργάτη του και συνιδιοκτήτης στους Ντότζερς, Μαρκ Γουόλτερς, τον Ελβετό Χανιμποργκ Βις (αξίας άνω των τεσσάρων δισεκατομμυρίων), τον Βρετανό επιχειρηματία Τζόναθαν Γκολντστέιν και την Clearlake Capital, ένα καλιφορνέζικο επενδυτικό fund, το οποίο έχει πάνω από 70 δις υπό διαχείριση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.