Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό Άιντραχτ και Ρέιντζερς! (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό Άιντραχτ και Ρέιντζερς! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/5/2022 00:00
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κέρδισε με 1-0 την Γουέστ Χαμ στην Γερμανία και με συνολικό σκορ 3-1 προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ρέιντζερς, η οποία έκανε τη μεγάλη έκπληξη νικώντας με 3-1 την Λειψία, ανέτρεψε το εις βάρος της ένα μηδέν και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2008.

Ούτε γερμανικός εμφύλιος, ούτε βρετανική μάχη στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ! Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης απέκλεισε την Γουέστ Χαμ μετά τη νίκη με 1-0 στην Γερμανία, ενώ η Ρέιντζερς επικράτησε με 3-1 της Λειψίας στην Γλασκόβη και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

Προκρίθηκε με νέα νίκη η Άιντραχτ, χαμός στο φινάλε από τον κόσμο

Η Γουέστ Χαμ ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 από το ματς του Λονδίνου, αλλά το παιχνίδι στράβωσε από πολύ νωρίς, με τον Κρέσγουελ να βλέπει απευθείας κόκκινη στο 19ο λεπτό ανατρέποντας τον Χάουγκε που έβγαινε σε τετ-α-τετ. Στα αξιοσημείωτα πως ο Άγγλος αμυντικός είχε αποβληθεί και στον προηγούμενο γύρο απέναντι στην Λυών.

Το έργο έγινε πολύ δύσκολο για την ομάδα του Μόγιες όταν στο 26’ ο Μπορέ σκόραρε με σουτ από το ύψος του πέναλτι, όντας αφύλαχτος μέσα στην περιοχή των Λονδρέζων. Τα «σφυριά» αδυνατούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις, έχοντας μόλις μια καθαρή ευκαιρία στο πρώτο μέρος, αυτή με τον Ζουμά (43'), ο οποίος δεν μπόρεσε από τα δύο μέτρα να σκοράρει, με τον Εντινγκά να διώχνει τη μπάλα στη γραμμή.

Στην επανάληψη τα «σφυριά» δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικά, απειλώντας μονο στο 90' με άστοχη κεφαλιά του Σούτσεκ έπειτα από κόρνερ. Η Άιντραχτ, κάνοντας σωστή διαχείριση, «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό της Σεβίλλης, με τον κόσμο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με το σφύριγμα της λήξης ώστε να πανηγυρίσει την ιστορική πρόκριση.

Οι «αετοί» θα διεκδικήσουν στον τελικό της 18ης Μαΐου το δεύτερο Γιουρόπα Λιγκ της ιστορίας τους και πρώτο μετά από αυτό της σεζόν 1979-80, όπου είχαν νικήσει σε διπλό τότε τελικό την Γκλάντμπαχ.

Μεγάλη ανατροπή για Ρέιντζερς

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στο «Άιμπροξ» όπου η Ρέιντζερς παρότι το μεγάλο αουτσάιντερ, νίκησε με 3-1 την Λειψία, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από το πρώτο αγώνα και πήρε την πρόκριση, επιστρέφοντας στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ μετά το 2008.

Οι «Τζερς» μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και πήραν νωρίς το προβάδισμα με κοντινό πλασέ του Ταβερνιέ (18’) έπειτα από εξαιρετική κούρσα του Κεντ. Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το 2-0, όταν στο 24 ο Καμαρά επιχείρησε εκπληκτικό πλασέ από το ύψος της περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών. Πέντε λεπτά μετά ο Αριμπό έχασε το… άχαστο από τα τρία μέτρα για να κάνει το 3-0, κάνοντας στραβοκλωτσιά. Η Λειψία έμεινε ζωντανή και στο 70’ μείωσε σε 2-1 με σουτ στην κίνηση του Ενκουνκού, ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ.

Όλα έδειχναν παράταση αλλά η Ρέιντζερς στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος έκανε το 3-1 με κοντινό σουτ του Λάντστραμ και έβαλε… φωτιά στο «Άιμπροξ». Κακή αντίδραση άμυνας και γκολκίπερ από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στα εναπομείναντα λεπτά δεν μπόρεσαν να βρουν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ και έμειναν εκτός τελικού.

Οι «Τζερς» επιστρέφουν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ μετά το 2008 και θέλουν να σπάσουν την κατάρα που θέλει τις ομάδες της Σκωτίας να χάνουν στους τελικούς της διοργάνωσης, με τη χώρα να μετράει 0/3.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.