Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 0-1: Πρώτη νίκη στα play out για τα «καναρίνια» (video)

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 0-1: Πρώτη νίκη στα play out για τα «καναρίνια» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
30/4/2022 19:23
Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, πήρε την πρώτη του νίκη στα πλέι άουτ και έπιασε τον Ιωνικό στους 36 βαθμούς.

Οι Κρητικοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησαν να επιτεθούν στην αρχή, οι Αγρινιώτες ισορρόπησαν όμως το παιχνίδι σε ένα πρώτο μέρος με ελάχιστες καλές στιγμές.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί, βρήκαν το γκολ και με τον Ανέστη να είναι σταθερός στις επεμβάσεις του πήραν τους τρεις βαθμούς.

Ο ΟΦΗ παρέμεινε βέβαια στην κορυφή των πλέι άουτ, περιμένοντας να μάθει το αποτέλεσμα πλέον του Αστέρα Τρίπολης με τη Λαμία τη Δευτέρα (2/5).

Λίγες φάσεις, αρκετές μονομαχίες

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 2' απείλησε με μία κεφαλιά του Διαμαντή η οποία όμως πέρασε άουτ. Οι Κρητικοί ήταν πιο δραστήριοι επιθετικά και στο 10' απείλησαν ξανά με ένα σουτ του Φελίπε το οποίο όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ανέστη που μπλόκαρε.

Ο Παναιτωλικός δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την εστία του Επασί και να γίνει απειλητικός, με τους γηπεδούχους να έχουν και άλλη καλή στιγμή με σουτ του Φελίπε στο 17' ο Ανέστης όμως απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Λάμπρου σκόραρε αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό με τις μονομαχίες να κυριαρχούν και τα «καναρίνια» να ενοχλούν για πρώτη φορά τον Επασί στο 32' με το σουτ του Βέργου όμως να φεύγει άουτ. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρχε άλλη αξιόλογη φάση και οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.Ανέβασε την απόδοση του ο Παναιτωλικός και βρήκε το γκολ

Οι φιλοξενούμενοι στην αρχή της επανάληψης έδειξαν διάθεση να επιτεθούν και με ένα σουτ του Μπελεβώνη κέρδισαν το κόρνερ το οποίο όμως πέρασε χωρίς να ανησυχήσει την αντίπαλη άμυνα. Στο 49' μάλιστα ο Παναιτωλικός βγήκε και πάλι μπροστά αλλά ο Βέργος από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε παράλληλα με την εστία.

Η καλή εικόνα που έδειχναν τα «καναρίνια» μετουσιώθηκε σε γκολ στο 52' όταν από μετά από ωραία αντεπίθεση ο Βέργος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Επασί για το 0-1. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους που είχαν πλέον την μπάλα στα πόδια τους και υπερασπίζονταν εύκολα την εστία του Ανέστη.



Ο ΟΦΗ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο μέρος στο 71' με τον Μπαλογιάννη να βγαίνει ωραία από τα αριστερά αλλά να μην βρίσκει στόχο στο σουτ που επιχείρησε. Στο 76' μάλιστα ο Νέιρα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά δεν έκανε καλό πλασέ και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, με τον ΟΦΗ να χάνει σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο Παναιτωλικός ωστόσο ήταν αυτός που «άγγιξε» το 2-0 στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Βέργο να περνάει και τον Επασί αλλά τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να προλαβαίνει και με εκτίναξη να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στη συνέχεια μάλιστα ο Κορνέλιους σκόραρε για το 0-2 όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.

Ο ΟΦΗ πίεσε στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Στάικου στο 84' και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμάντης, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Λάμπρου (40' Καμάου), Νέιρα, Μπουζούκης (58' Στάικος), Τσιλιανίδης (58' Γιαννούλης), Φελίπε

Παναιτωλικός(Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (70' Λούι), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα, Φλόρες, Αντούνες, Ντουάρτε (87' Μπαρπόσα), Μεντόσα (33' Μπελεβώνης), Μόρσεϊ, Βέργος (87' Καρέλης)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.