Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Μετά από οκτώ χρόνια είναι πάλι στον τελικό! (video)

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Μετά από οκτώ χρόνια είναι πάλι στον τελικό! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
27/4/2022 19:58
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Λαμίας, πέτυχε και 2η νίκη στα ημιτελικά και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου.

Οι πράσινοι με σκόρερ τους Ιωαννίδη (42') και Παλάσιος (58') εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντίπαλης άμυνας και δίκαια κέρδισε. Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε διάθεση να επιτεθεί και να ψάξει μία μεγάλη ανατροπή, όμως δεν στάθηκε αντάξια των περιστάσεων.

Το τριφύλλι έτσι μετά το 2014 θα δώσει και πάλι το παρών σε έναν τελικό Κυπέλλου και περιμένει να μάθει αν θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ακίνδυνη Λαμία, λάθος Άνταμ και 0-1

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος που απείλησε στην αναμέτρηση με τον Παλάσιος να κάνει ωραία ενέργεια από τα δεξιά, να πιάνει τη σέντρα-σουτ και τον Σαράνοφ να διώχνει εντυπωσιακά ενώ στη συνέχεια ο Αϊτόρ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.



Η Λαμία προσπάθησε να γίνει περισσότερο επικίνδυνη από τις στημένες φάσεις αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει μία καλή τελική προσπάθεια. Αντίθετα οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Παλάσιος και πάλι να είναι ο εκτελεστής αλλά το σουτ του αυτή τη φορά να περνάει λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν παραπάνω από ότι στο πρώτο παιχνίδι, ένα φάουλ του Προβυδάκη όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι και έπειτα δεν μπορούσαν να απειλήσουν ξανά.Το τριφύλλι ωστόσο κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 42' με τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Έλληνας επιθετικός διεκδίκησε μία μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζανετόπουλου και αφού πέρασε σε ταχύτητα τον αντίπαλο του πλάσαρε τον Σαράνοφ για το 1-0.



«Καθάρισε» την πρόκριση ο Παλάσιος

Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε ένταση στην αρχή, η Λαμία προσπάθησε να απειλήσει όμως ο Παναθηναϊκός και πάλι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πίεσαν ψηλά ο Αϊτός έκλεψε την μπάλα, ο Βιγιαφάνες πάσαρε ωραία για τον Παλάσιος και αυτός με το αριστερό νίκησε τον Σαράνοφ για το 2-0.



Η Λαμία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και σκόραρε με τον Μπανγκουρά, όμως ο άσος της Λαμίας ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα γκολ για να δώσουν ένα νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι αλλά στο 76' ο Μπανγκουρά αφύλαχτος μέσα στην περιοχή έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα χέρια του Μπρινιόλι.



Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έβρισκε συνέχεια χώρους στις αντεπιθέσεις, έβγαινε πολύ ωραία χάρη στην ταχύτητα του και τις καλές μεταβιβάσεις όμως ο Καρλίτος σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να νικήσει την αντίπαλη άμυνα αλλά και τον Σαράνοφ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους πράσινους να πανηγυρίζουν μία σημαντική πρόκριση και τους γηπεδούχους να ρίχνουν πλέον αποκλειστικά το ενδιαφέρον τους στην προσπάθεια που κάνουν για τη σωτηρία τους στην Super League Interwetten.

Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης. Μανούσος (68' Καραμάνος), Τιρόνε (68' Νούβιες), Σιμόν, Μπεχαράνο (87' Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (57' Μπανγκουρά, 86' Μανουσάκης), Λούκας

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ (69' Μαουρίσιο), Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (63' Βιτάλ), Παλάσιος (69' Σάντσες), Ιωαννίδης (63' Καρλίτος).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.