Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε στο θρόνο της

Η Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε στο θρόνο της

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
24/4/2022 00:20
Την κατάκτηση του δέκατου πρωταθλήματος στην ιστορία της πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου (23/4) η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Λανς και στέφθηκε πρωταθλήτρια και μαθηματικά, στην 34η αγωνιστική της Λιγκ 1.

Πάντως ακόμα και τη μέρα που πήρε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, η Παρί απογοήτευσε μένοντας στο 1-1 με τους «χρυσοκόκκινους» οι οποίοι έπαιζαν με δέκα από το 58' λόγω αποβολής του Ντάνσο. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μέσι άνοιξε το σκορ αλλά ο Σαΐντ ισοφάρισε σε 1-1 στο 88', ένα αποτέλεσμα πάντως που ήταν αρκετό για να πάρουν οι πρωτευουσιάνοι τον τίτλο και μαθηματικά, αρκετές «στροφές» πριν το φινάλε.

Η παρέα των Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Μέσι σε μία κακή σεζόν στην οποία απέτυχε παταγωδώς, κατάφερε τουλάχιστον να επιστρέψει στην κορυφή της γαλλικής λίγκας, μετά το περσινό διάλειμμα, όταν και είχε μείνει πίσω από τη Λιλ.

Το συγκρότημα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έφτασε συνολικά τις δέκα κατακτήσεις κι «έπιασε» στην κορυφή της σχετικής λίστας τη Σεντ Ετιέν, με τους «στεφανουά» πάντως να έχουν κόψει πρώτοι το νήμα για τελευταία φορά το μακρινό 1981.

Όσο για την Παρί, αυτή ήταν η όγδοη φορά που πανηγύρισε τον τίτλο από το 2013 κι έπειτα, αποτελώντας πια τη μεγάλη δύναμη του γαλλικού ποδοσφαίρου, χάρη και στα πολλά χρήματα που έχουν δαπανήσει οι Άραβες ιδιοκτήτες του κλαμπ.

Μία άσχημη χρονιά για τους Παριζιάνους, τους βρήκε τουλάχιστον να παίρνουν πίσω τα σκήπτρα τους, έχοντας πάντως απογοητεύσει οικτρά στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Γαλλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αναμένονται ραγδαίες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, καθώς αβέβαιο είναι το μέλλον τόσο του κόουτς Ποτσετίνο όσο κι αρκετών από τους αστέρες, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά και το θέμα παραμονής του Κιλιάν Εμπαπέ στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το βέβαιο είναι πως το καλοκαίρι θα είναι «καυτό», με την Παρί πάντως να ονειρεύεται ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα φτάσει στο ενδέκατο πρωτάθλημα της ιστορίας της και θα γίνει η ομάδα με τα περισσότερα εγχώρια πρωταθλήματα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.