Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ριζικές αλλαγές στην Χρυσή Μπάλα

Ριζικές αλλαγές στην Χρυσή Μπάλα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/3/2022 18:56
Αλλαγές ως προς τον τρόπο και τα κριτήρια απονομής της Χρυσής Μπάλας ανακοίνωσε την Παρασκευή (11/3) το France Football. Πλέον το βραβείο του κορυφαίου παίκτη θα απονέμεται βάσει σεζόν και η ατομική απόδοση θα έχει προτεραιότητα.

Η Χρυσή Μπάλα δημιουργήθηκε το 1956 από το γαλλικό περιοδικό France Football και παραμένει για πολλούς ως την κορυφαία ατομική διάκριση στο ποδόσφαιρο.

Το ατομικό βραβείο απονέμονταν ανά χρονιά, με εξαίρεση το 2020 όπου αποφασίστηκε να ακυρώσει το διαγωνισμό λόγω κορωνοϊού, ωστόσο το γεγονός πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ διεξάγεται το χειμώνα του 2022, φαίνεται ότι οδήγησε στους υπεύθυνους του βραβείου να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα πλέον η Χρυσή Μπάλα θα απονέμεται ανά σεζόν κι έτσι η Χρυσή Μπάλα για το 2022 θα λάβει υπόψη τις επιδόσεις των παικτών για τη σεζόν 2021-22. Αντίστοιχα, τα πεπραγμένα των παικτών στο Μουντιάλ του 2022 θα ληφθούν υπόψη για τη Χρυσή Μπάλα της σεζόν 2022-23.

Τι άλλο αλλάζει

Το France Football έκανε και άλλες αλλαγές, όπως την ενσωμάτωση του πρώην αστέρα Ντιντιέ Ντρογκμπά στην επιτροπή που είναι αρμόδια για την επιλογή των υποψηφίων. Επιπλέον, η κριτική επιτροπή θα περιλαμβάνει τώρα μόνο 100 ψηφοφόρους για τη Χρυσή Μπάλα των ανδρών -σε σύγκριση με 170 προηγουμένως-, που αντιστοιχούν στις 100 πρώτες χώρες της κατάταξης της FIFA και 50 για τη γυναικεία Χρυσή Μπάλα.

Σύμφωνα με το περιοδικό, αυτή η αλλαγή στοχεύει στη δημιουργία ενός "ελίτ" πάνελ, αποφεύγοντας τις ψήφους που δίνονται με βάση τη φήμη του παίκτη.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται ότι το νούμερο 1 κριτήριο απονομής του βραβείου είναι η ατομική απόδοση του κάθε ποδοσφαιριστή τη σεζόν και η συλλογική πτυχή και τα τρόπαια που κατακτήθηκαν θα παίζουν δεύτερο κριτήριο. Τρίτο κριτήριο θα αποτελεί η αίσθηση του παίκτη με το fair play, ενώ καταργείται το τέταρτο κριτήριο που αφορά την καριέρα του ποδοσφαιριστή τα προηγούμενα χρόνια.

Η νέα Χρυσή Μπάλα θα απονεμηθεί τον Οκτώβριο του 2022.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.