Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Super League Interwetten: Περίπατος για Άρη στο ντεμπούτο του Μπούργκος, «διπλό» εξάδας ο Αστέρας (video)

Super League Interwetten: Περίπατος για Άρη στο ντεμπούτο του Μπούργκος, «διπλό» εξάδας ο Αστέρας (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/2/2022 19:58
Ο Άρης στο ντεμπούτο του Χέρμαν Μπούργος κέρδισε με το εμφατικό 3-0 τον Ατρόμητο στο «Κλ. Βικελίδης» κι έμεινε ζωντανός στο κόλπο των πλει-οφ, διατηρώντας στο -2 τη διαφορά από τον 6ο Αστέρα πριν το μεταξύ τους ματς στην Τρίπολη. Νωρίτερα, οι Αρκάδες πέρασαν με 2-1 από την έδρα της Λαμίας και παρέμειναν σε θέση ισχύος για την εξάδα.

Ιδανικό ήταν το ντεμπούτο του Χέρμαν Μπούργος στον πάγκο του Άρη, με τους «κίτρινους» να επικρατούν με 3-0 του Ατρόμητου στο «Κλ. Βικελίδης. Οι Θεσσαλονικείς ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στο παιχνίδι, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, καταγράφοντας 22 τελικές, 10 εκ των οποίων στην εστία, και έφτασαν σε μια «καθαρή» νίκη με σκόρερ του Μαντσίνι (45+2’, 58’) και Ιτούρμπε (83’), μένοντας ζωντανοί στη μάχη της εξάδας.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, φτιάχνοντας αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ. Στο 4’ η κεφαλιά του Σάσα πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 6’ ο Μαυρομάτης «φλέρταρε» με αυτογκόλ μετά από γύρισμα του Σούντγκρεν αλλά ο Γιαννιώτης κράτησε το μηδέν. Τρία λεπτά μετά, ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σούντγκρεν, ενώ στο 14’ είπε «όχι» και σε μακρινό σουτ του Μαντσίνι. Οι παίκτες του Μπούργος έπαιζαν με γρήγορες μεταβιβάσεις και στο 30’ είχαν νέα καλή στιγμή με δυνατό σουτ του Ιτούρμπε το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 34’ ο Καμαρά δοκίμασε και αυτός το πόδι του, με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Το σφυροκόπημα του Άρη συνεχίζονταν, αλλά ο Γιαννιώτης ήταν εξαιρετικός, αποκρούοντας νέο σουτ του Καμαρά στο 41’ ενώ δύο λεπτά μετά η προσπάθεια του Ματίγια πέρασε άουτ. Η πίεση των «κίτρινων» απέδωσε καρπούς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Μαντσίνι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Σούντγκρεν στο δεύτερο δοκάρι. Σημαντική και η κίνηση του Σάσα, ο οποίος τράβηξε πάνω του τον Βασιλαντωνόπουλο, δίνοντας την ευκαιρία στον Αργεντινό να εκτελέσει μόνος του από κοντά.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Ατρόμητος με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους που προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του, υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο και στο 58’ ο Άρης έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Ο Σάσα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μαντσίνι με πλασέ στην κίνηση έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του. Παρά τις αλλαγές του Κόλμαν, οι Περιστεριώτες δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση και ο Άρης έλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ιτούρμπε στο 83’, σκοράροντας με όμορφο τελείωμα έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπερτόγλιο. Το 3-0 ήταν και το τελικό σκορ, με τον Άρη να μένει ζωντανός στη μάχη της εξάδας και τον Ατρόμητο να επιστρέφει στις άσχημες εμφανίσεις, τελειώνοντας το ματς με μόλις 2 τελικές.

Με τη νίκη, ο Άρης παρέμεινε 8ος αλλά μείωσε στο -1 τη διαφορά από τον 7ο ΟΦΗ ενώ διατηρήθηκε στο -2 από τον 6ο Αστέρα Τρίπολης με ματς παραπάνω. Όλα τα… λεφτά πλέον το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση του CAS για τους 6 βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί.

«Διπλό» εξάδας για Αστέρα, πέμπτη σερί ήττα η Λαμία


Νωρίτερα, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε με 2-1 από την έδρα της Λαμίας και διατηρήθηκε στην 6η θέση πριν το μεγάλο παιχνίδι με τον Άρη στην έδρα του.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές στο πρώτο ημίχρονο, ώσπου ο Αστέρας βρήκε δύο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 34’ ο Μπαράλες σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι έπειτα από σέντρα του Άλβαρες και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 37’ ο Ριέρα πλάσαρε εύστοχα τον Γκαραβέλη έπειτα από αντεπίθεση, «γράφοντας» το 2-0.

Η Λαμία ήταν αναγκασμένη να πάρει περισσότερα ρίσκα και το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Ο Αστέρας έβρισκε περισσότερους χώρους και «άγγιξε» το 3-0 στο 52’ με άστοχο πλασέ του Τιλίκα από θέση βολής, ενώ η Λαμία απάντησε στο 57’ με ευκαιρία του Μανούσου, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 59’ η Λαμία απείλησε ξανά, έχοντας μεγάλη ευκαιρία με πλασέ του Τσούκαλου, όμως ο Παπαδόπουλος έδιωξε με τα πόδια και αποσόβησε το 2-1.

Μετά το 60’ ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Αστέρα να παγώνει το τέμπο και να κάνει σωστή διαχείριση. Οι Φθιωτοί με εξαίρεση το ακυρωθέν γκολ του Μπανγκουρά (καταλογίστηκε χέρι στον Ελευθεριάδη) δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και γνώρισαν Πέμπτη σερί ήττα, μπλέκοντας πλέον σε μεγάλες περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.