Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσέλσι – Λιλ 2-0: Με το ένα πόδι στους «8» οι Λονδρέζοι (video)

Τσέλσι – Λιλ 2-0: Με το ένα πόδι στους «8» οι Λονδρέζοι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/2/2022 23:50
Η κυνική Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Λιλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Χάβερτζ (8’) και Πούλισικ (63’) οι σκόρερ για τους πρωταθλητές Ευρώπης, δεν απείλησαν ιδιαίτερα οι Γάλλοι παρά την ενέργεια που έβγαλαν στο γήπεδο.

Βάσεις πρόκρισης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έθεσε η Τσέλσι μετά τη νίκη με 2-0 επί της Λιλ στο Λονδίνο. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ δεν έβγαλε μάτια με την εμφάνιση της αλλά είχε την ουσία και έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για το εισιτήριο που οδηγεί στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Χάβερτζ (8’) και Πούλισικ (63’) ήταν οι σκόρερ για τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι έχασαν με τραυματισμούς τους Κόβατσιτς και Ζίγιες λίγες μέρες πριν τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Ενεργητικοί αλλά χωρίς ουσία οι «λιλουά», οι οποίοι ειδικά στο πρώτο μέρος πατούσαν πολύ καλά στο παιχνίδι, με κύριο εκφραστή τον Ρενάτο Σάντσες, αλλά τους έλειψε η σωστή τελική πάσα για να φανούν απειλητικοί.

Το ματς:


Τρίτη και… φαρμακερή για τον Χάβερτζ

Η Τσέλσι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη τον ανοιχτό τρόπο παιχνιδιού της Λιλ, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Χάβερτζ στο πρώτο επτάλεπτο και η τρίτη αποδείχθηκε φαρμακερή. Στο 8’ ο Ζίγιες εκτέλεσε κόρνερ και ο Γερμανός επιθετικός με «καρφωτή» κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δικαιώνοντας έτσι τον Τούχελ για την επιλογή του να τον ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης αντί του Λουκάκου. Ήταν το 4ο γκολ των Λονδρέζων από κόρνερ φέτος, η ομάδα με τα περισσότερα γκολ από τέτοιες φάσεις στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.



Πήρε τον έλεγχο η Λιλ αλλά δεν είχε ουσία

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «μπλε», καθώς η Λιλ κέρδισε μέτρα και ήταν αυτή που είχε την κατοχή, φτάνοντας αρκετές φορές με αξιώσεις έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Ωστόσο της έλειπε η σωστή τελική πάσα για να διασπάσει την άμυνα των «μπλε» και έως το ημίχρονο κατέγραψε μόλις ένα σουτ στο στόχο και αυτό χωρίς να προβληματίσει τον Μεντί. Η μεγαλύτερη απειλή που ένιωσε ο Σενεγαλέζος γκολκίπερ ήταν από μια στραβοκλωτσιά του Ρίντιγκερ, ο οποίος «φλέρταρε» με αυτογκόλ στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Από την πλευρά της, η Τσέλσι έβρισκε χώρους για να χτυπήσει στο τρανζίσιον, ωστόσο δεν είχε ούτε αυτή καλές επιλογές, με τους αμυντικούς των «λιλουά» να έκαναν εξαιρετική δουλειά απέναντι στους Πούλισικ-Ζίγιες.

Χτύπησε στην αντεπίθεση με Πούλισιτς

Όπως και στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά και στο 53’ είχαν την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Αλόνσο το οποίο έκοψε ο Τσελίκ. Πέντε λεπτά μετά ο Χάβερτζ έκλεψε τη μπάλα και βγήκε μόνος του στην κόντρα, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο Τούχελ υποχρεώθηκε να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, με τον Γερμανό να περνά τους Λόφτους-Τσικ και Σαούλ αντί των Κόβατσιτς και Ζίγιες που αποχώρησαν με ενοχλήσεις.

Η Λιλ είχε κερδίσει κάποια μέτρα αλλά δεν μπορούσε να φανεί απειλητική και στο 63’ η Τσέλσι έφτασε σε δεύτερο γκολ. Οι Λονδρέζοι έφυγαν υποδειγματικά στο ανοιχτό γήπεδο με τον Καντέ, αυτός την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Πούλισικ και ο Αμερικανός πλάσαρε σωστά στο τετ-α-τετ «γράφοντας» το 2-0.



Στα εναπομείναντα λεπτά, οι γηπεδούχοι έκαναν εξαιρετική διαχείριση ελέγχοντας το ρυθμό απέναντι σε μια Λιλ που δεν είχε την ίδια ενέργεια με το πρώτο μέρος και επιχειρούσε να γίνει απειλητική κυρίως μέσω των στατικών φάσεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και η Τσέλσι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβατσιτς (51’ Λόφτους-Τσικ), Αλόνσο, Ζίγιες (59’ Σαούλ), Χάβερτς, Πούλισικ

Λιλ (Ζοσλίν Γκουρβενέκ): Ζαρντίμ, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Τζαλό (76’ Γκούντμουντσον), Ονανά (65’ Γιλμάζ), Σέκα, Αντρέ, Σάντσες (81’ Μπεν Αρφά), Μπαμπά, Ντέιβιντ (81’ Ζεγκρόβα)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.