Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Βασιλιάς Εμπαπέ! (video)

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Βασιλιάς Εμπαπέ! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
16/2/2022 00:06
Η Παρί Σεν Ζερμέν χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Εμπαπέ στις καθυστερήσεις επικράτησε δίκαια με 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο όμως έπεσαν πάνω σε έναν φανταστικό Κουρτουά ο οποίος σταματούσε με κάθε τρόπο τους αντιπάλους του, με αποκορύφωμα την απόκρουση του στο χτύπημα πέναλτι του Μέσι στο 62'. Ανύπαρκτη επιθετικά η Ρέαλ που έπαιξε καθαρά αμυντικά.

Άμυνα η Ρεάλ, μοναδικός κίνδυνος ο Εμπαπέ

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με την Ρεάλ Μαδρίτης όμως να κλείνει πολύ καλά τους χώρους και να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με την ταχύτητα του Βινίσιους.

Οι Γάλλοι είχαν την κατοχή και τις δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Ο Καρβαχάλ δεν μπορούσε να σταματήσει με κανένα τρόπο τον Εμπαπέ, με τον σούπερ σταρ της Παρί να κάνει ό,τι θέλει τον αντίπαλο του. Στο 5' πέρασε πολύ ωραία από τα αριστερά και σέντραρε για τον Ντι Μαρία αλλά ο Αργεντινός από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Εμπαπέ από δημιουργός έγινε εκτελεστής στη συνέχεια, έφυγε για άλλη μία φορά από τον Καεβαχάλ όμως το σουτ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο Κουρτουά. Η Ρεάλ δεν μπορούσε να απειλήσει στο πρώτο μέρος και η μοναδική τελική προσπάθεια που δημιούργησε ήταν στις καθυστερήσεις, με μία κεφαλιά του Καζεμίρο που πέρασε άουτ.

Σωτήρας Κουρτουά αλλά στο τέλος...μαγεία

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ήθελαν να επιτεθούν αλλά στο 50' είδαν και πάλι τον Κουρτουά να σταματάει εντυπωσιακά ένα σουτ του Εμπαπέ μέσα από την περιοχή.

Ο λογικά μελλοντικά παίκτης της Ρεάλ βέβαια συνέχισε να είναι η μόνιμη πηγή κινδύνου και στο 61΄νίκησε για ακόμη μια φορά τον Καρβαχάλ ο οποίος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Κουρτουά έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σωτήρια τη μπάλα.



Όσο περνούσε η ώρα βέβαια η Παρί κοιτούσε να κρατήσει εύκολα το μηδέν στην άμυνα της, αν και δεν απειλούνταν αλλά δεν έβρισκε εύκολα χώρους να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Τη λύση έδωσε ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ίσως και του κόσμου, ο Κίλιαν Εμπαπέ στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο Γάλλος επιθετικός πήρε την μπάλα στα αριστερά μετά από τακουνάκι του Νεϊμάρ, πέρασε ανάμεσα από Αλάμπα και Βάθκεθ και πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Κουρτουά για το 1-0.



Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε έτσι μία δίκαιη νίκη απέναντι σε μία Ρεάλ που θα χρειαστεί να αλλάξει αρκετά στον επαναληπτικό της Μαδρίτης για να πάρει την πρόκριση.


Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο):Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Παρέδες, Ντανίλο (87' Γκέιγ), Βεράτι, Ντι Μαρία (73' Νεϊμάρ), Μέσι, Εμπαπέ

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (72' Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς (82' Βαλβέρδε), Κρόος, Ασένσιο (72' Ροντρίγκο), Μπενζεμά (88' Μπέιλ), Βινίσιους (82' Αζάρ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.