Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έπιασε… πάτο η Super League: Τελευταία σε μέσο όρο ευκαιριών στην Ευρώπη

Έπιασε… πάτο η Super League: Τελευταία σε μέσο όρο ευκαιριών στην Ευρώπη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/2/2022 22:29
Η ελληνική Super League κατατάσσεται προτελευταία (35η) στην Ευρώπη όσον αφορά το ανοιχτό παιχνίδι, τελευταία σε ευκαιρίες για γκολ ανά αγώνα και 32η σε «καθαρό» χρόνο παιχνιδιού, σύμφωνα με μελέτη του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών (CIES) που έλαβε δείγμα 36 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2018-19 κι έπειτα.

Δεύτερο από το… τέλος κατατάσσεται από το CIES το ελληνικό πρωτάθλημα στα 36 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όσον αφορά το ανοιχτό παιχνίδι. που μελέτησε από τη σεζόν 2018-19 μετρώντας τις ευκαιρίες για γκολ και το «καθαρό» χρόνο παιχνιδιού.

Στόχος της μελέτης ήταν να καθοριστεί το επίπεδο του ανοιχτού παιχνιδιού, μελετώντας δείγμα αγώνων 36 ευρωπαϊκών πρωταθλήματων από τη σεζόν 2018-19 έως τις 7/2 του 2022. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι σύλλογοι σε πρωταθλήματα από το Βόρειο/Δυτικό τμήμα της ηπείρου τείνουν να παίζουν πιο ανοιχτά από εκείνους του Νότου/Ανατολής.

Η ελληνική Super League κατατάσσεται στην 35η θέση, μπροστά μόνο από την 2η κατηγορία της Ισπανίας με δείκτη ανοιχτού παιχνιδιού 67. Κατάτάσσεται τελευταία της λίστας σε ευκαιρίες για γκολ ανά αγώνα με 8.7 και 32η σε χρόνο «καθαρού» παιχνιδιού με μόλις 56’58’’ στο 90λεπτο.

Με μέσο όρο 11,7 ευκαιρίες και 63'21" αποτελεσματικό χρόνο ανά αγώνα, η ολλανδική Ερεντιβίζιε κατέγραψε τον υψηλότερο δείκτη «ανοιχτού παιχνιδιού» (100), μπροστά από τη γερμανική Μπουντεσλίγκα και τη βελγική Προ Λιγκ.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ
Έπιασε… πάτο η Super League: Τελευταία σε μέσο όρο ευκαιριών στην Ευρώπη
Έπιασε… πάτο η Super League: Τελευταία σε μέσο όρο ευκαιριών στην Ευρώπη
Το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, γνωστό από τα αρχικά CIES βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ. Το τμήμα που έκανε την έρευνα λέγεται CIES Football Observatory, το οποίο εστιάζει σε στατιστικές μελέτες θεμάτων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Στη συγκεκριμένα έρευνα, έλαβε δείγματα από τη στατιστική υπηρεσία InStat Football.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.