Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λεβαντόφσκι: «Το βραβείο της FIFA αξίζει περισσότερο από την Χρυσή Μπάλα»

Λεβαντόφσκι: «Το βραβείο της FIFA αξίζει περισσότερο από την Χρυσή Μπάλα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/2/2022 20:41
Την άποψη του πως το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς που απονέμει η FIFA έχει μεγαλύτερη αξία από την «Χρυσή Μπάλα» εξέφρασε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του βραβείου«The Best» της FIFA αντί της «Χρυσής Μπάλας» πήρε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τονίζοντας πως έχει μεγαλύτερη αξία διότι σ’ αυτό ψηφίζουν επαγγελματίες του χώρου όπως παίκτες και προπονητές και όχι μόνο δημοσιογράφοι όπως γίνεται στο βραβείο που απονέμει το «France Football».

«Σκεφτόμουν για τα δύο βραβεία τελευταία. Το βραβείο «The Best» της FIFA και την «Χρυσή Μπάλα». Ήρθα στο συμπέρασμα ότι το βραβείο της FIFA αξίζει περισσότερο από τη «Χρυσή Μπάλας». Στο τελευταίο ψηφίζουν μόνο οι δημοσιογράφοι, δεν υπάρχει σαφής επαλήθευση, όπως έχουν πει πολλοί ειδικοί ή πρώην και νυν ποδοσφαιριστές. Στο βραβείο της FIFA ψηφίζουν και επαγγελματίες: Αρχηγοί ομάδων, προπονητές που μπορούν να αξιολογήσουν ρεαλιστικά και αντικειμενικά τα επιτεύγματά μας, γιατί ξέρουν πόσο μας κοστίζει κάθε αγώνας, κάθε ρεκόρ, κάθε τραυματισμός.

Ίσως όσον αφορά το κύρος, η «Χρυσή Μπάλα» βρίσκεται ψηλότερα από τον Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς της FIFA, αλλά γνωρίζοντας ότι έχω λάβει το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ψηφοφορία από προπονητές και παίκτες με κάνει περήφανο, γιατί ξέρω πόσο σκληρά έχω δουλέψει για πολλά χρόνια
», δήλωσε ο Πολωνός στο πολωνικό περιοδικό PilkaNozna.

Υπενθυμίζεται πως ο Λεβαντόφσκι παρέλαβε το βραβείο «The Best» της FIFA τόσο για το 2020 όσο και για το 2021. Αντίθετα, δεν κατάφερε να αναδειχθεί νικητής της «Χρυσής Μπάλας», αφού το 2020 το France Football αποφάσισε να μην απονείμει το βραβείο λόγω της πανδημίας, σε μια χρονιά όπου ο Πολωνός φορ κατέκτησε κάθε διαθέσιμο τίτλο με την Μπάγερν σημειώνοντας 55 γκολ σε 47 ματς, ενώ το 2021 αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Λιονέλ Μέσι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.