Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Σαλάχ εναντίον Μανέ στον τελικό! (video)

Κόπα Άφρικα: Σαλάχ εναντίον Μανέ στον τελικό! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/2/2022 23:49
Η Αίγυπτος του Μοχάμεντ Σαλάχ κέρδισε με 3-1 το Καμερούν στα πέναλτι (0-0 κ.δ. & παρ.) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής όπου θα αντιμετωπίσει την Σενεγάλη του Σαντιό Μανέ για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι δύο αστέρες της Λίβερπουλ, Σαλάχ και Μανέ θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Μία ημέρα μετά την πρόκριση της Σενεγάλης, η Αίγυπτος νίκησε το Καμερούν στα πέναλτι (3-1, 0-0 κ.δ. & παρ.) και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός τους οικοδεσπότες.

Ο ημιτελικός είχε αρκετή ένταση και σκληρές μονομαχίες, με το Καμερούν να είχε μεν τις πιο καλές στιγμές ωστόσο όλο το γήπεδο «πάγωσε» λίγο πριν το φινάλε της παράτασης, όταν στο 118’ ο Σόμπι έκανε γύρισμα από τη μικρή περιοχή αλλά τρεις παίκτες της Αιγύπτου δεν μπόρεσαν να κάνουν επαφή και να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο γκολκίπερ της Αιγύπτου Αμπουγκαμπάλ εξελίχθηκε σε ήρωας, αποκρούοντας τα πέναλτι των Μουκουντί και Λεά. Οι «Φαραώ» έκαναν το απόλυτο με 3x3 και ο Εντζί αστόχησε απελπιστικά στην 4η εκτέλεση του Καμερούν, με όλο το γήπεδο να «παγώνει». Η Αίγυπτος με 3-1 σκορ στα πέναλτι προκρίθηκε στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2017 και θα διεκδικήσει το 8ο Κύπελλο Εθνών Αφρικής της ιστορίας της.

Στον τελικό της 6ης Φεβρουαρίου οι Αιγύπτιοι δεν θα έχουν στον πάγκο τον προπονητή τους Κάρλος Κειρόζ ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο 90ο λεπτό του ημιτελικού.

Υπενθυμίζεται πως Αίγυπτος και Σενεγάλη θα αναμετρηθούν και τον Μάρτιο στα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ.



Η ανάρτηση της Λίβερπουλ:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.