Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Super League Interwetten: Τεράστια ανατροπή ο ΟΦΗ, «καθάρισε» ο Γκάρι για τον Ολυμπιακό (video)

Super League Interwetten: Τεράστια ανατροπή ο ΟΦΗ, «καθάρισε» ο Γκάρι για τον Ολυμπιακό (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
2/2/2022 19:29
Ο ΟΦΗ έκανε μία σπουδαία ανατροπή κερδίζοντας με 3-2 τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ» και θέτει γερή υποψηφιότητα για μία θέση στην εξάδα. Οι πράσινοι που αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες για περίπου 20 λεπτά αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και γνώρισαν την 2η σερί ήττα τους. Χρυσός σκόρερ για τους γηπεδούχος ο Τσιλιανίδης στο 90+4'.

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Ροντρίγκεζ ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα, επικράτησε με 3-1 του μαχητικού Παναιτωλικού και αύξησε την διαφορά από τον 2ο ΠΑΟΚ στους 12 βαθμούς. Οι ερυθρόλευκοι από το ξεκίνημα έδειξαν τις διαθέσεις τους απέναντι στα «καναρίνια» που προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά έκαναν αρκετά λάθη.

Η πίεση του Παναθηναϊκού είχε αποτέλεσμα

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και «άγγιξε» το γκολ στο 3' όταν ο Τοράλ έπειτα από ωραία κάθετη του Λάμπρου μπήκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπρινιόλι που αντέδρασε σωστά στο τετ α τετ. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα στα πρώτα λεπτά όμως ανέβασαν τον ρυθμό τους και στο 18' άνοιξαν το σκορ. Μετά από φάση διαρκείας ο Παλάσιος σέντραρε από τα δεξιά και ο Μεγιάδο στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και επτά λεπτά μετά ο Λάμπρου εκτέλεσε το φάουλ, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να διώξει και ο Σελίμοβιτς με κόντρα ισοφάρισε. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και από τον Καραντώνη καθώς ο Ντουρμισάι ήταν εκτεθειμένος αλλά ο ρέφερι έκρινε πως δεν επηρεάζει τη φάση.



Ο ΟΦΗ πήρε ψυχολογία από την ισοφάριση και απείλησε με ένα φάουλ του Λάμπρου όμως οι πράσινοι κατάφεραν να βρουν δεύτερο γκολ. Η πίεση του Παναθηναϊκού ψηλά και το ωραίο κλέψιμο του Χουάνκαρ, έφεραν τον Παλάσιος σε θέση βολής και ο Αργεντινός δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να γράψει το 2-1. Το τέρμα ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ αλλά η φάση ελέγχθηκε από τον VAR ο οποίος και το κατακύρωσε.



Η αποβολή άλλαξε το παιχνίδι, μεγάλη ανατροπή ο ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο δεύτερο μέρος όταν στο 48' ο Βιγιαφάνες έπιασε ένα ωραίο σουτ με το εξωτερικό αλλά ο Βάτερμαν έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ. Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος και στο 70' έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Χουάνκαρ βγήκε ωραία από τα αριστερά και έσπασε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, με τον Αλεξανδρόπουλο να πιάνει το σουτ αλλά τον Βάτερμαν να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βέλεθ βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Λίγα λεπτά μετά όμως ο ΟΦΗ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Βιγιαφάνες ανέτρεψε τον Τσιλινιάδη και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή και τα κατάφεραν στο 85'. Ο Ουές σέντραρε από δεξιά, ο Λουίς Φελίπε βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιτεθεί παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ο Ιωαννίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90+1' για να κάνει το 3-2 και αμέσως μετά ο ΟΦΗ είχε δοκάρι με τον Ντε Γκουζμάν. Ο Γκαγιέγος έφτασε κοντά στην ανατροπή αλλά ο Μπρινιόλι του αρνήθηκε το γκολ και τελικά στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Τσιλιανίδης με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (69’ Ουές), Σελίμοβιτς, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (60’ Τσιλιανίδης), Γκαγιέγκος, Τοράλ, Λάμπρου (70’ Ντε Γκουσμάν), Ντουρμισάι (59’ Φελίπε), Νέιρα (85’ Φαν Ντάινεν).

Παναθηναϊκός(Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (60’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Βιτάλ (89’ Λούντκβιστ), Καρλίτος (69’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (69’ Αϊτόρ).



Τρομερό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, ισορρόπησε το παιχνίδι ο Παναιτωλικός


Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα πήρα το προβάδισμα. Ο Λαλά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ανέστης απομάκρυνε. Ο Βαλμπουενά όμως πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 4' μάλιστα ο Ολυμπιακός σε μία φάση διαρκείας έκανε το 2-0 όταν ο Λαλά έκανε το σουτ, ο Ανέστης έδιωξε και πάλι ο Ελ Αραμπί σημάδεψε το δοκάρι για να έρθει όμως ο Γκάρι Ροντρίγκεζ να βρει δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά είδε τον Βέργο στο 8' να σημαδεύει με κεφαλιά το δοκάρι. Στο 28' όμως ο Μόρσεϊ «άδειασε» ωραία από τα δεξιά τον Ρέαμπτσιουκ και νίκησε τον Βατσλίκ. Από εκεί και έπειτα οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια μεγάλη ευκαιρία, με τους «ερυθρόλευκους» να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Ο Γκάρι «καθάρισε» το παιχνίδι

Στην επανάληψη τα «καναρίνια» ήταν αυτά που απείλησαν πρώτα με τον Αντούνες αλλά ο Εμβιλά «έκοψε» τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό και στο 60΄ ο Ανέστης σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ελ Αραμπί ενώ στη συνέχεια τα σουτ των Αγ. Καμαρά και Εμβιλά κατέληξαν άουτ. Στο 66' ο Καρέλης έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να κλειδώνει τη νίκη του στο 73' με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Γκάρι Ροντρίγκεζ. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήριο έκλεψε τη μπάλα από τον Βργκοτς και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει πάλι τον Ανέστη.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν απογοητευμένοι από την εξέλιξη και δεν είχαν νέα αντίδραση, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού έπειτα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ (89' Κίτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λαλά (35' λ. τρ. Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ροντρίγκες (89' Φαντιγκά), Α. Καμαρά, Βαλμπουενά (62' Μασούρας), Αραμπί (63' Τικίνιο).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λούι, Αντούνες, Βργκοτς, Περέιρα (62' Αποστολάκης), Τσιγγάρας (74' Μπαρμπόσα), Μάρτενσον (79' Λάρσον), Φλόρες, Ντουάρτε (74' Μπελεβώνης), Μόρσεϊ, Βέργος (46' λ. τρ. Καρέλης).

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Καθοριστικό βήμα εξάδας


Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με του ΠΑΣ Γιάννινα και έκανε μεγάλο βήμα για την κατάκτηση μίας θέσης στα πλέι οφ. Οι Αρκάδες μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 3' όταν ο Ριέρα έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά, «έπιασε» το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Κάργα και να καταλήγει στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς επιτυχία και στο 35' ένα λάθος της άμυνας τους έδωσε την ευκαιρία στον Ριέρα να κάνει το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκλεισαν πολύ καλά τους χώρους και δυσκόλεψαν αρκετά τον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα στην εστία του Τσιφτσή και παρά την μικρή υπεροχή που είχαν δεν δημιούργησαν κάποια μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Αστέρας πήρε μία σημαντική νίκη, την ώρα που ο ΠΑΣ έμεινε για 5η σερί αγωνιστική χωρίς τρίποντο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.