Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Ο Βαλιέντε τον «λύτρωσε» στο «χιονοπόλεμο»

Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Ο Βαλιέντε τον «λύτρωσε» στο «χιονοπόλεμο»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
24/1/2022 21:29
Ο Αστέρας Τρίπολης έκαμψε με 1-0 την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης χάρη σε γκολ του Βαλιέντε στο 88', στον αγώνα που διεξήχθη υπό σφοδρή χιονόπτωση κι έριξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Το «τρίποντο» που πήραν οι Αρκάδες τους φέρνει στους 26 βαθμούς και την 6η θέση, εκεί όπου συγκατοικούν με τον ΟΦΗ. Μάλιστα ήταν η τρίτη διαδοχική επιτυχία για το συγκρότημα του Μίλαν Ράσταβατς που διανύει την καλύτερή της χρονική περίοδο στη σεζόν.

Στον αντίποδα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προσπάθησε όσο περισσότερο μπορούσε για ένα θετικό αποτέλεσμα όμως δεν τα κατάφερε. Το σύνολο του Μάρκο Γκρότε είναι «κολλημένο» στους 9 πόντους και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Καλύτερος αλλά «άσφαιρος» ο Απόλλων Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης φάνηκε να προσαρμόζεται πιο γρήγορα στο χιονισμένο αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο έμοιαζε σαφώς πιο απειλητικός.

Δεν αισθάνθηκε σοβαρούς κινδύνους μπροστά από την εστία του και ταυτόχρονα πλησίασε στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Παμλίδη.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Μεταμορφώθηκε και νίκησε ο Αστέρας, τρόμαξε τους πάντες ο Βέλχουρστ

Με τη σέντρα της επανάληψης ο Αστέρας Τρίπολης έγινε τόσο απειλητικός όσο δεν είχε γίνει σε ολόκληρο το πρώτο μέρος.

Στο 46' ο Κρεσπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα Σμύρνης. Οκτώ λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι στάθηκαν ξανά άτυχοι καθώς το σουτ του Σίτο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η συνέχεια της φάσης έκανε τους πάντες να τρομάξουν. Ο γκολκίπερ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» Βέλχουρστ συγκρούστηκε στον αέρα με τον Σίτο κι έπεσε στο χορτάρι.

Αμέσως τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων έτρεξαν από πάνω του και στην αρχή υπήρξε μεγάλη ανησυχία. Ωστόσο έφυγε απευθείας από το γήπεδο για το νοσοκομείο και φαίνεται ευτυχώς ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι Αρκάδες πάντως είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πίεζαν αφόρητα τους αντιπάλους τους. Ο Μπαράλες στο 77' σπατάλησε μία καλή ευκαιρία και ο χρόνος κυλούσε.

Στο 88' ο Καρμόνα έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε στον αμαρκάριστο Βαλιέντε ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κότσαρη κι έριξε τους φιλοξενούμενους στο καναβάτσο, χαρίζοντας μία μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Άλβαρες, Μουνάφο (74' Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (46' Κρεσπί), Σίτο (74' Καπίγια), Ριέρα (46' Βαλιέντε), Σόνι (94' Μπενίτο), Μπαράλες

Απόλλων Σμύρνης (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ (59' Κότσαρης), Ντεντάκης, Άλβες (46' Τσιλούλης), Ρόγκνε, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα, Κάστρο, Φατιόν, Παπαγεωργίου (68' Λισγάρας), Παμλίδης (84' Γιαννιώτας), Σίγκνεβιτς

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.