Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

FIFA: Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς ο Λεβαντόφσκι

FIFA: Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς ο Λεβαντόφσκι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/1/2022 21:33
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά κορυφαίος παίκτης της χρονιάς από την FIFA. Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς ο Τόμας Τούχελ, ειδικό βραβείο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μπορεί η «Χρυσή Μπάλα» για το 2021 να πήγε στον Λιονέλ Μέσι, ωστόσο στα βραβεία «The Best» της FIFA κορυφαίος παίκτης της χρονιάς αναδείχθηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός φορ πήρε το βραβείο για 2η σερί χρονιά, συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς, έναντι 44 του Λιονέλ Μέσι που τερμάτισε στην 2η θέση και 39 του Μοχάμεντ Σαλάχ που βγήκε 3ος.

Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες πήγε στην Ισπανίδα χαφ της Μπαρτσελόνα, Αλεξία Πουτέγιας.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2016 το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς δίνεται ξεχωριστά από αυτό της «Χρυσής Μπάλας», το οποίο απονέμεται από το France Football.

Καλύτερος προπονητής ο Τούχελ, ειδική βράβευση για τον Ρονάλντο

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Τόμας Τούχελ της Τσέλσι, οδηγώντας τους Λονδρέζους στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το αντίστοιχο βραβείο προπονητή στις γυναίκες είχε επίσης μπλε χρώμα, αφού πήγε στην προπονήτρια της Τσέλσι, Έμα Χέις, η οποία οδήγησε την γυναικεία ομάδα των Λονδρέζων στο αγγλικό quadraple (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ, Κομιούνιτι Σιλντ) αλλά και έως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς αναδείχθηκε ο Εντουάρ Μεντί της Τσέλσι, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο βραβεύτηκε με το ιδιαίτερο βραβείο της FIFA για το γεγονός πως έγινε ο αρχισκόρερ στις Εθνικές ομάδες.

Το βραβείο Fair Play πήγε στο ιατρικό τιμ της Εθνικής Δανίας, που έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν στο παιχνίδι του Euro 2020 ανάμεσα σε Δανία και Φινλανδία. Το βραβείο για τους καλύτερους φιλάθλους της σεζόν, πήγε σε όσους ήταν στο γήπεδο σε εκείνο το παιχνίδι.

Το βραβείο Πούσκας για το καλύτερο τέρμα της σεζόν πήγε στον Έρικ Λαμέλα για το γκολ με ραμπόνα που σημείωσε στο Β. Λονδρέζικο ντέρμπι της Τότεναμ με την Άρσεναλ.



Με τέσσερις επιθετικούς αλλά χωρίς Σαλάχ και Εμπαπέ η κορυφαία ενδεκάδα

Η κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς που προέκυψε από την FIFPRO δεν συμπεριλαμβάνει τον Κίλιαν Εμπαπέ ή τον Μοχάμεντ Σαλάχ Μάλιστα σ’ αυτή συμπεριλήφθηκαν τέσσερις φορ, ενώ έγινε μεγάλη γκάφα στο γραφικό αφού μπήκε δύο φορές το πρόσωπο του Ντε Μπρόινε και όχι του Καντέ:

Κορυφαία Ενδεκάδα (3-3-4): Ντοναρούμα – Αλάμπα, Μπονούτσι, Ντίας, - Ντε Μπρόινε, Ζορζίνιο, Καντέ - Λεβαντόφσκι, Μέσι, Ρονάλντο, Χάαλαντ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.