14/1/2022 09:46

Απελάθηκε ο Τζόκοβιτς, δεν παίζει στο Australian Open

Απελάθηκε ο Τζόκοβιτς, δεν παίζει στο Australian Open
Ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ανέτρεψε την απόφαση του Δικαστηρίου της Μελβούρνης και ακύρωσε τη visa του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα απελαθεί από την Αυστραλία και δεν θα παίξει στο Australian Open.

Σίριαλ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία τέλος. Μετά από πολλά... επεισόδια ο Σέρβος τενίστας δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open καθώς ο Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ ακύρωσε την απόφαση του Δικαστή Άντι Κέλι ο οποίος είχε επιτρέψει την είσοδο του Τζόκοβιτς στη χώρα.

Ο νο.1 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης είχε καταθέσει έφεση παρουσιάζοντας τα έγγραφα τα οποία πίστευε ότι θα τον δικαίωναν, παραδέχτηκε όμως πως έχει κάνει κάποιες παρατυπίες και έτσι η κυβέρνηση της Αυστραλίας του απέτρεψε τελικά την παραμονή στη χώρα και κατά συνέπεια τη συμμετοχή του στο τουρνουά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άλεξ Χοκ:

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης και προς το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η απόφαση ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

Εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση του Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε ολοένα και πιο απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα»

Σχόλια:

akis 14/1/2022 11:25

καλα τυ εκαναν δεν γινεται να θελεις και την πιττα αθικτη και τον σκυλο χορτατο ασε που για μενα ποτε δεν νοσησε μαιμου χαρτια εφερε

yiouba 14/1/2022 18:00

τωρα ξερουμε γιατι καηκε η αυστραλια

osfp1234 16/1/2022 14:59

οταν ενα κρατος εχει νομους.....

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται .