Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στα χέρια Σέρβου επιχειρηματία η Σαουθάμπτον

Στα χέρια Σέρβου επιχειρηματία η Σαουθάμπτον

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/1/2022 13:29
Σε νέα χέρια πέρασε η Σαουθάμπτον, καθώς ολοκληρώθηκε έναντι 100 εκατ. λιρών η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας στο επιχειρηματικό fund, Sport Republic, που υποστηρίζεται από τον Σέρβο δισεκατομμυριούχο, Ντράγκαν Σόλακ.

Νέα σελίδα στην Σαουθάμπτον, καθώς ο Σέρβος επιχειρηματίας Ντράγκαν Σόλακ είναι ο νέος ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας. Το επιχειρηματικό fund, Sport Republic, που υποστηρίζεται από τον Σέρβο δισεκατομμυριούχο απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κλαμπ από τον Κινέζο επιχειρηματία Γκάο Γισένγκ έναντι 100 εκατ. λιρών.

Ο Σόλακ είναι ιδρυτής της εταιρίας United Group, η οποία δραστηριοποιείται έντονα και στην Ελλάδα έχοντας αποκτήσει πρόσφατα τον έλεγχο της Nova, αλλά και της Wind Hellas.

Ο πρώην συνδιευθυντής ποδοσφαίρου της Μπρέντφορντ, Ράσμους Άνκερσεν, και ο Χενρικ Κραφτ, επενδυτής με έδρα το Λονδίνο, εμπλέκονται επίσης στην εξαγορά της Σαουθάμπτον. Η Καταρίνα Λίμπεργκ από την πλευρά της, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Σαουθάμπτον, θα παραμείνει ως μικρομέτοχος.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Σόλακ δήλωσε: «Οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε εμπειρία σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις στη βιομηχανία του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας και η Sport Republic ιδρύθηκε για να συνδυάσει αυτή την τεχνογνωσία και να προσφέρει κάτι μοναδικό στην αγορά. Η Σαουθάμπτον έχει τόσα πολλά από τα προσόντα που αναζητούσαμε σε έναν μεγάλο αθλητικό οργανισμό. Έχει μια εξαιρετική ομάδα διαχείρισης, εξαιρετική ανάπτυξη ταλέντων, ταλαντούχες ομάδες που παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο και μια αφοσιωμένη βάση φιλάθλων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε αυτήν την εξαγορά ως ένα πρώτο βήμα προς την υλοποίηση της επενδυτικής μας στρατηγικής. Η Σαουθάμπτον θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του οργανισμού που σχεδιάζουμε να οικοδομήσουμε».

Όπως αναφέρεται από τα αγγλικά Μέσα, στόχος του επιχειρηματικού fund , Sport Republic είναι να αποκτήσει κι άλλες ομάδες, δημιουργώντας ένα δίκτυο ανάλογο με αυτό των ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Σίτι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.