Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-0: Ο Τικίνιο τον έστειλε στα προημιτελικά (videos)

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-0: Ο Τικίνιο τον έστειλε στα προημιτελικά (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
22/12/2021 20:48
Ο Ολυμπιακός νίκησε δίχως να κινδυνεύσει ιδιαίτερα το Λεβαδειακό εντός έδρας με 2-0 κι ανέτρεψε την κατάσταση μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στη Βοιωτία με 3-2.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους ηττημένους να ολοκληρώνουν την πορεία τους στο θεσμό. Πλέον οι πρωταθλητές θα περιμένουν να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους.

Πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ο Τικίνιο ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Έκανε τη δουλειά ο Τικίνιο

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς κι έψαξε το γρήγορο γκολ που θα έκανε το έργο του πιο εύκολο. Στο πρώτο τρίλεπτο έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, ωστόσο ο γκολκίπερ Στογιάνοβιτς πραγματοποίησε δύο πολύ καλές επεμβάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν μαζικά κι άντεξαν μέχρι το 25'. Σε αυτό το χρονικό σημείο ο Βαλμπουενά σέντραρε και ο Τικίνιο με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι Βοιωτοί αντέδρασαν κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Λιάγκα να στέλνει από κοντά την μπάλα πάνω στον Κρίστινσον στο 31'.

Στο 43' οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα που έκανε το έργο τους σαφώς πιο εύκολο. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε το γύρισμα από αριστερά και η μπάλα έφτασε στον Τικίνιο, με τον Βραζιλιάνο στράικερ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Δίχως πρόβλημα στην επόμενη φάση

Το δεύτερο μέρος έμοιαζε με τυπική διαδικασία, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε διάθεση να ρισκάρει και σκόπευε να υπερασπιστεί το υπέρ του αποτέλεσμα και να αποφύγει τις περιπέτειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες στην επανάληψη ήταν ελάχιστες.

Όσο κυλούσε ο χρόνος αμφότερες οι πλευρές αποδέχονταν τη μοίρα τους και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Κουτσιαύτη βρήκε τους Πειραιώτες να επικρατούν 2-0 και να παίρνουν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις καθυστερήσεις πάντως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ με τον Μυτίδη, ωστόσο μετά από χρήση του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Ονιεκούρου, Τικίνιο

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας, Τσάπρας, Νίλι, Πολέτο, Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος, Χάμοντ

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.