Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ενοχλήθηκαν για την «Αγιά-Σοφιά» οι Τούρκοι

Ενοχλήθηκαν για την «Αγιά-Σοφιά» οι Τούρκοι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/11/2013 00:23
Με ειρωνικό τρόπο σχολιάστηκε από τούρκικο δημοσίευμα η σύνδεση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ με την «Αγιά-Σοφιά».

Έξαλλοι είναι στην Τουρκία με την παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς άρθρο της Τουρκικής εφημερίδας Milliyet, σχολιάζει με ειρωνικό τρόπο το όνομα και τα σχέδια της «Αγιά Σοφιάς», ενώ αναφέρθηκε στους ανθρώπους των κιτρινόμαυρων λέγοντας ότι «έχουν εμμονή με το Βυζάντιο».

Αναλυτικά το άρθρο:

«Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ (η οποία κατά σύμπτωση έχει τα ίδια χρώματα με την Ιστανμπούλσπορ) παρουσίασε τα σχέδια του νέου της γηπέδου. Η εκδήλωση ήταν ό,τι τρομερότερο για έναν Τούρκο εθνικιστή. Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα χειρότερο από αυτό.

Μόνο το όνομα είναι αρκετό, η «Αγια Σοφία». Ναι ακριβώς έτσι. Οι εκκλησίες από την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκαν να φύγουν όμως το νέο γήπεδο θα εξασφαλίζει το πνεύμα τους»
.

Μάλιστα γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι στην παρουσίαση υπήρχαν εικόνες από την Κωνσταντινούπολη, στο ότι μεταφέρθηκε μήνυμα του Πατριάρχη και στο ότι οι θύρες του νέου γηπέδου θα έχουν ονόματα πόλεων της Μικράς Ασίας.

Παράλληλα ο αρθρογράφος στάθηκε στον εξωτερικό σχεδιασμό που παραπέμπει στα τείχη της Πόλης:

«Προσέξτε τώρα. Το γήπεδο εξωτερικά θα είναι όπως τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τείχη σε μια πιο σύγχρονη μορφή τους. Υπήρχε μάλιστα και σλόγκαν: Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Πως»;

«Aν έχετε το όνειρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αυτοί έχουν εμμονή με το Βυζάντιο. Είναι το όνειρο τους
» και καταλήγει με νέο ειρωνικό σχόλιο: «Ένα γήπεδο που θα περιτριγυρίζεται από τείχη; Ο κόσμος δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει. Αναρωτιέμαι αν θα βάλουν και τάφρους γεμάτες με νερό».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.