Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα - Ισπανία 0-1: Η πρόκριση χάθηκε νωρίτερα (video)

Ελλάδα - Ισπανία 0-1: Η πρόκριση χάθηκε νωρίτερα (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
11/11/2021 23:39
Η Ελλάδα ηττήθηκε (0-1) από την Ισπανία στο ΟΑΚΑ στην προτελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ κι αποχαιρέτησε και μαθηματικά τις όποιες μαθηματικές ελπίδες υπήρχαν για παρουσία σε Μουντιάλ μετά το 2014.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 26' με πέναλτι του Σαράμπια. Η ομάδα του Τζον Φαν'τ Σιπ πάλεψε στο μέτρο του δυνατού κόντρα σε μία παγκόσμια δύναμη αλλά δεν απέφυγε τη δεύτερη -και μάλιστα διαδοχική- ήττα της στο δεύτερο προκριματικό όμιλο.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «φούριας ρόχας» εκμεταλλεύτηκαν την ήττα (2-0) της Σουηδίας από τη Γεωργία στο Μπατούμι και «σκαρφάλωσαν» στην κορυφή του γκρουπ με 16 βαθμούς, με τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε να αντιμετωπίζουν την προσεχή Κυριακή (14/11) στη Σεβίλλη τους Σκανδιναβούς.

Η «γαλανόλευκη» με συγκομιδή 9 βαθμών παραμένει στην τρίτη θέση και θα ολοκληρώσει κι εκείνη την προσεχή Κυριακή (14/11) τις υποχρεώσεις της κόντρα στο Κόσοβο εντός έδρας.

Ισπανικό προβάδισμα από τα έντεκα μέτρα

Η Ισπανία ήταν εκείνη που πίεσε στο ξεκίνημα του αγώνα χωρίς όμως φάσεις. Στο 21' μάλιστα ήταν η Ελλάδα εκείνη που κόντρα στη ροή του αγώνα σκόραρε, με το τέρμα του Μασούρα να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ραούλ Ντε Τόμας. Στο 24' ο Πολωνός ρέφερι Μαρτσίνιακ καταλόγισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γιαννούλη εντός περιοχής. Η παράβαση επιβεβαιώθηκε από το VAR και ο Σαράμπια στο 26' νίκησε τον Βλαχοδήμο από την άσπρη βούλα για το 0-1.Η δεύτερη μεγάλη φάση των «φούριας ρόχας» καταγράφηκε στο 36' με τον Μοράτα να βγαίνει απέναντι από τον Βλαχοδήμο από πλάγια θέση, όμως ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου και οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δεν ήταν αρκετό

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα αντικαθιστώντας επί της ουσίας το επιθετικό δίδυμο, με τους Τζόλη και Δουβίκα να αντικαθιστούν τους Μασούρα και Παυλίδη αντίστοιχα.

Στο 54' οι δύο νεοεισελθόντες συνδυάστηκαν αλλά το σουτ του Τζόλη κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Στο 68' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη με το σουτ του Ροντρίγκο να περνάει δίπλα από την εστία του Βλαχοδήμου, χωρίς να ανησυχήσει πραγματικά ο διεθνής τερματοφύλακας.

Η Εθνική έπαιξε με ψυχή και πίεσε με όλες τις δυνάμεις της αδυνατώντας πάντως να φτιάξει κάποια ευκαιρία και περιορίστηκε σε κάποιες στατικές φάσεις, την ώρα που είχε αφήσει αρκετούς χώρους στα μετόπισθεν.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η Εθνική υπέστη τη δεύτερή της ήττα στην προκριματική φάση κι αποχαιρέτησε και μαθηματικά τις όποιες ελπίδες πρόκρισης για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Γιαννούλης (67' Λημνιός), Μπουχαλάκης (78' Πέλκας), Σιώπης, Μάνταλος, Μασούρας (46' Τζόλης), Παυλίδης (46' Δουβίκας)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ (89' Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Ροντρίγκο, Κόκε, Γκάβι (65' Μπουσκέτς), Ντε Τόμας (57' Ροντρίγκο Μ.), Σαράμπια (56' Όλμο), Μοράτα (65' Φορνάλς)

Δείτε τα highlights του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.