Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο θρύλος της Ρέιντζερς, Γουόλτερ Σμιθ

«Έφυγε» ο θρύλος της Ρέιντζερς, Γουόλτερ Σμιθ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/10/2021 15:48
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο θρυλικός προπονητής της Ρέιντζερς, Γουόλτερ Σμιθ μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Σε πένθος βυθίστηκε το βρετανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο προπονητής-θρύλος της Ρέιντζερς, Γουόλτερ Σμιθ άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης (26/10) σε ηλικία 73 ετών.

Ο Σμιθ αποτελεί τον δεύτερο πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία της Ρέιντζερς, πίσω από τον Μπιλ Στρούθ. Ανέλαβε τους «Γκερς» το 1991 και κατέκτησε 13 τρόπαια σε επτά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 7 διαδοχικών πρωταθλημάτων Σκωτίας.

Αποχώρησε το 1998 για να αναλάβει για μια τετραετία τον πάγκο της Έβερτον και μετά από ένα μικρό πέρασμα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως βοηθός του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ανέλαβε την Εθνική Σκωτίας τον Δεκέμβριο του 2004. Ως προπονητής της, οδήγησε την Εθνική ομάδα σε άνοδο 70 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και τον Γενάρη του 2007 επέστρεψε στην αγαπημένη του Ρέιντζερς, με την οποία κατέκτησε άλλους 8 τίτλους. Παράλληλα, οδήγησε τους «Γκερς» έως τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008, αποκλείοντας στην πορεία και τον Παναθηναϊκό.

Συνολικά με την Ρέιντζερς κατέκτησε 10 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 6 Λιγκ Καπ Σκωτίας. Προτού μεταβεί στο «Άιμπροξ» είχε οδηγήσει την Εθνική Νέων της Σκωτίας στο Ευρωπαϊκό Κ-18 το 1982.

Όπως έχει αποκαλύψει ο Ντάρεν Φλέτσερ, η ανορθόδοξη μέθοδος του Σμιθ στις προπονήσεις ως βοηθός του Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βοήθησε ώστε ο Ρονάλντο να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Ο Πορτογάλος αστέρας βρίσκονταν τότε στην πρώτη του χρονιά στο «Όλντ Τράφορντ» και ο Σμιθ ζήτησε στις προπονήσεις να μην καταλογίζεται κανένα φάουλ για δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα ο Ρονάλντο να δέχεται κλωτσιές από παντού και να εκνευρίζεται. Ωστόσο, αυτό σύμφωνα με τον Φλέτσερ, τον οδήγησε στο να παίζει πιο γρήγορα και να μοιράζεται τη μπάλα αντί να την κρατάει για πολύ ώρα στην κατοχή του.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.