Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1: Πρώτος και καλύτερος

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1: Πρώτος και καλύτερος

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
24/10/2021 22:29
Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, καθώς «λύγισε» τον ΠΑΟΚ με 2-1 σ' έναν αγώνα χωρίς πολλές ευκαιρίες αλλά με γκολ και δοκάρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο μέρος κι εκμεταλλεύτηκαν τα τραγικά λάθη του Εσίτι για να σκοράρουν δύο φορές. Στην επανάληψη οι αλλαγές του Λουτσέσκου έδωσαν τον έλεγχο στους «ασπρόμαυρους» που πάντως δεν έχασαν πολλές ευκαιρίες. Ο Αγκιμπού Καμαρά στο 22' και ο Μασούρας στο 30' τα γκολ του Ολυμπιακού, μείωσε ο Μουργκ για τον ΠΑΟΚ.

Οι πρωταθλητές με 17 βαθμούς βρίσκονται στην κορυφή με απόσταση ενός βαθμού από τη δεύτερη ΑΕΚ-που πέρασε με νίκη 3-1 από το Βόλο, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» συγκατοικεί στην 3η θέση και τους 13 με τον Βόλο.

Εκμεταλλεύτηκε τις γκάφες Εσίτι και πήρε προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν μετριότατο με τις δύο ομάδες να εξουδετερώνουν η μία την άλλη και να μην δημιουργούνται σημαντικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 22' όμως οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Ρέαμπτσιουκ έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων από τον Εσίτι και ο πρώτος με σουτ που κόντραρε στον Βαρέλα κι άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0.Οι Θεσσαλονικείς τα είχαν χαμένα και στο 29' λίγο έλειψε να δεχτούν δεύτερο γκολ όταν ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Ένα λεπτό αργότερα οι πρωταθλητές βρήκαν δεύτερο γκολ. Έπειτα από νέο «φτηνό» λάθος του Εσίτι στη μεσαία γραμμή ο Αγκιμπού Καμαρά έδωσε έτοιμο γκολ στον Μασούρα κι αυτός «έγραψε» εύκολα το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Δοκάρια εκατέρωθεν, μείωση του ΠΑΟΚ με Μουργκ

Η έναρξη της επανάληψης βρήκε τον Ολυμπιακό να φτάνει κοντά σε τρίτο γκολ αλλά να στέκεται άτυχος. Ο Αγκιμπού Καμαρά σούταρε συρτά και ο Πασχαλάκης απέκρουσε με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια στο δοκάρι.

Στο 58' ο ΠΑΟΚ έχασε με τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο ματς. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς ο Μιχαηλίδης ξεχασμένος κοντρόλαρε και σούταρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βατσλίκ.

Οι φάσεις ήταν λιγοστές μπροστά στις δύο εστίες στη συνέχεια. Ο χρόνος κυλούσε και οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν εύκολα. Στο 81' πάντως ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά στο ματς με τον Μουργκ. Ο Αυστριακός εξτρέμ τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί εκτέλεσε τον Βατσλίκ μέσα από την περιοχή για το 2-1.

Στο 93' ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ρέαμπτσιουκ μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Αϊτεκίν να μην παίρνει εντολή από το VAR να δει ξανά τη φάση. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός πήρε το «τρίποντο».

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (70' Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, (83' Κούντε) Ροντρίγκες (46' Ονιεκούρου), Μασούρας (83' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (59' Τικίνιο)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (59' Βιεϊρίνια), Εσίτι (46' Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (59' Μιτρίτσα, 78' Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59' Σβιντέρσκι)

Σε παιχνίδι που διεξήχθη νωρίτερα ο ΟΦΗ και η Λαμία έμειναν στο 0-0 στο Ηράκλειο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.