13/10/2021 18:48

Λούκας Ερναντές: Δικαστήριο τον καλεί να μπει φυλακή!

Λούκας Ερναντές: Δικαστήριο τον καλεί να μπει φυλακή!
Το 32ο Ποινικό Δικαστήριο στη Μαδρίτη διέταξε τη φυλάκιση του Γάλλου διεθνούς και αμυντικού της Μπάγερν Μονάχου, Λούκας Ερναντές λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί μετά από καταγγελία της συντρόφου του.

Σε περιπέτειες έχει μπλέξει ο Λούκας Ερναντές, καθώς όπως αναφέρει η ισπανική AS, κινδυνεύει με φυλάκιση.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο έγραψε: «Ο κ. Λούκας Φρανσουά Μπερνάρντ Ερναντές καλείται να εμφανιστεί στο Δικαστήριο στις 19 Οκτωβρίου 2021, στις 11:00 π.μ., προκειμένου να του ζητηθεί να εισέλθει προσωπικά στη φυλακή εντός δέκα ημερών, στο σωφρονιστικό κέντρο της επιλογής του».

Ο Ερναντές είχε καταδικαστεί για βίαιη συμπεριφορά εις βάρος της συντρόφου του, Αμέλια το 2010 και μάλιστα σε κοινή θέα. Εκείνη την περίοδο αγωνίζονταν στην Ατλέτικο. Το δικαστήριο της Μαδρίτης τον είχε καταδίκασε σε 31 ημέρες κοινωφελούς εργασίας, ενώ του επέβαλε και περιοριστικούς όρους έξι μηνών, όπου δεν θα μπορούσε να πλησιάσει ή να επικοινωνήσει με την τότε σύντροφο του.

Και οι δύο το αγνόησαν και πήγαν για μήνα του μέλιτος. Ωστόσο κατά την επιστροφή τους στην Μαδρίτη από το Μαιάμι, ο Λούκας συνελήφθη και τέθηκε στη διάθεση του 3ου Δικαστηρίου Βίας κατά των Γυναικών στη Μαδρίτη, το οποίο αργότερα τον άφησε ελεύθερο. Η Αμέλια ταχτοποιήθηκε αλλά δεν κρατήθηκε, καθώς το δικαστήριο δεν την είχε ακόμη ειδοποιήσει για το περιοριστικό μέτρο, σε αντίθεση με τον Λούκας. Στη συνέχεια, η Εισαγγελία ζήτησε ένα χρόνο φυλάκιση για τον Λούκας όταν κατάλαβε ότι παραβίασε την περιοριστική του απόφαση.

Όπως έγινε γνωστό, το 35ο Ποινικό Δικαστήριο στη Μαδρίτη καταδίκασε τον Λούκας σε 1 χρόνο φυλάκιση. Οι δικηγόροι του Λούκας ζήτησαν την αντικατάσταση της ποινής με κοινωφελή εργασία, αλλά η έφεση απορρίφθηκε καθώς ο Λούκας είχε ήδη παραβεί τις 31 ημέρες κοινωφελούς εργασίας που του επιβλήθηκαν στην αρχική ποινή.

Η υπεράσπιση του Λούκας άσκησε έφεση κατά της ποινής και το Επαρχιακό Δικαστήριο θα το εξετάσει. Όπως και να έχει, ο Ερναντές πρέπει να βρίσκεται προσωπικά στη Μαδρίτη στις 19 Οκτωβρίου, ώστε, μέσα σε 10 ημέρες, να μπορεί να επιλέξει σε ποιο σωφρονιστικό κέντρο θα μπει. Είναι πάντως πιθανό το Δικαστήριο να εξετάσει την έφεση και να αποφασίσει εάν ο Λούκας θα πρέπει να μπει ή όχι στη φυλακή πριν τις 19/10.

Στα αξιοσημείωτα πως σύμφωνα με την AS η Μπάγερν Μονάχου ισχυρίστηκε ότι δεν είχε γνώση αυτής της υπόθεσης, αν και ο παίκτης ειδοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, ένα μήνα πριν.

Σχόλιο:

carlos_soler 14/10/2021 01:37

Από την στιγμή που έγινε σε κοινή θέα και τότε δεν ήταν και τόσο γνωστός ποδοσφαιριστής για να πει κάποιος ότι έχει την δύναμη να το αποφύγει προφανώς και είναι απάτη και η υπόθεση βρωμάει. Αλλά οκ

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται .