Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Super League 2: Δικαιώθηκε η ΑΕΛ, βόμβα στο πρωτάθλημα!

Super League 2: Δικαιώθηκε η ΑΕΛ, βόμβα στο πρωτάθλημα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/10/2021 04:15
«Βόμβα» στην Super League 2, καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή της ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να βγουν άκυρες οι ανανεώσεις και οι μεταγραφές (άνω των 25 ετών) για εννέα ΠΑΕ της κατηγορίας!

Μπορεί το βράδυ της Τρίτης (5/10) να πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2 αλλά κανείς δεν ξέρει ποιες ομάδες και με τι ρόστερ θα δώσουν το «παρών» στην πρεμιέρα της 17ης Οκτωβρίου.

Αρχικά, η κλήρωση έγινε χωρίς τις Καβάλα, Δόξα Δράμας και Ασπρόπυργο, καθώς οι τρεις ομάδες δεν διαθέτουν αρκετά επαγγελματικά συμβόλαια και έχουν προθεσμία ως τις 12 Οκτωβρίου να βρουν λύση με τα δελτία τους. Παράλληλα, η Ζάκυνθος έχει καταφύγει στο Διοικητικό Εφετείο ώστε να ανατρέψει την απόφαση της ΕΕΑ και να μπορέσει να κατέβει στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη εκκρεμότητα. Το ίδιο βράδυ, το διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας να εξαιρέσει των κανονισμών της αδειοδότησης για τις ομάδες της Football League που προβιβάστηκαν στη νέα Super League 2 μέσω της αναδιάρθωσης και όχι μέσω κατάταξης και δεν είχαν αδειοδοτηθεί από τα αρμόδια όργανα.

Αυτό σημαίνει ότι βγαίνουν άκυρες οι ανανεώσεις και οι μεταγραφές (άνω των 25 ετών) για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ της περσινής Football League και συγκεκριμένα για τις Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής (επίσημα Τρίγλια), Αιγάλεω, Απόλλων Πόντου, Καλλιθέα, Θεσπρωτός, Αλμωπός Αριδαίας και Αστέρας Βλαχιώτη.

Με αυτήν την απόφαση οι 9 ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλους τους παίκτες που απέκτησαν, αλλά μόνο όσους εμπίπτουν στους περιορισμούς των μη αδειδοτημένων ομάδων (απεριόριστοι Έλληνες έως 25 ετών, 3 Έλληνες παίκτες άνω των 25 ετών και απεριόριστοι αλλοδαποί παίκτες έως 23 ετών).

Ως εκ τούτοι ορισμένοι παίκτες που υπέγραψαν σε αυτές τις ομάδες, ουσιαστικά μένουν χωρίς ομάδα αλλά και χωρίς το δικαίωμα να υπογράψουν αλλού καθώς έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος.

Η απόφαση του Διαιτητικού


«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε την παρακάτω απόφαση.

Δέχτηκε, κατά πλειοψηφία εν μέρει, την προσφυγή της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ» κατά του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)»

Ακυρώνει την από 14.09.2021 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Θέμα 1ο) του καθού τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)» αναφορικά με την «Απόφαση επί των διαβιβασθέντων από την Super League 2 αιτημάτων ΠΑΕ προερχομένων από την Football League αναφορικά με την επιβολή των ποινών μη αδειοδότησής τους», όπως ειδικότερα το περιεχόμενο αυτής (απόφασης) αναφέρεται στο αιτιολογικό».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.