Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Τσούμπερ «έσπασε» το αήττητο της Εθνικής (video)

Ο Τσούμπερ «έσπασε» το αήττητο της Εθνικής (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/9/2021 23:50
Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε φιλική ήττα με 2-1 από την Ελβετία στην Βασιλεία, με τον νεοαποκτηθέντα άσο της ΑΕΚ, Στέφεν Τσούμπερ να σημειώνει γκολ και ασίστ απέναντι στην «γαλανόλευκη». Καλή κατά διαστήματα η Εθνική μας ομάδα που ισοφάρισε προσωρινά με τον Παυλίδη, ενώ είχε δοκάρι για να κάνει το 2-2, αλλά το τελικό σκορ την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα μετά από αήττητο 10 αγώνων.

Με τον καλύτερο τρόπο συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ο Στέφαν Τσούμπερ. Ο νεοφερμένος άσος της ΑΕΚ ξεκίνησε βασικός στον φιλικό αγώνα της Ελβετίας με την Ελλάδα και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού με γκολ και ασίστ οδήγησε την «Nati» στη νίκη με 2-1 στην Βασιλεία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε μουδιασμένα στο ματς και βρέθηκε πίσω με το… καλημέρα, όταν στο 7’ ο Τσούμπερ έκανε τρομερή ενέργεια εντός περιοχής, απέφυγε τον Μαυροπάνο και με ωραία σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Παρά το γκολ, η Ελβετία συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 21’ «άγγιξε» ένα δεύτερο γκολ με πλασέ του Βίντμερ που κατέληξε άουτ.

Η Εθνική ανέβασε ρυθμούς μετά το πρώτο 25λεπτο και άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ. Στο 26’ η κεφαλιά του Μπακασέτα πέρασε λίγο άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Παυλίδη τρία λεπτά αργότερα. Η τρίτη ευκαιρία της Ελλάδας ήταν και η φαρμακερή για τους γηπεδούχους, αφού στο 34’ ο Μπακασέτας επωφελήθηκε από τις κόντρες και έδωσε πάρε-βάλε στον Παυλίδη για το 1-1. Η «γαλανόλευκη» συνέχιζε να κυκλοφορούσε τη μπάλα και έως το ημίχρονο είχε δύο καλές στιγμές με Παυλίδη (35’) και Μπακασέτα (38’) για ένα δεύτερο τέρμα.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη, η Ελβετία κατάφερε να βρει γρήγορο τέρμα. Στο 51’, μετά από λάθος του Μαυροπάνου στον άξονα, οι Ελβετοί βγήκαν στην κόντρα με τον Τσούμπερ, αυτός έκανε εξαιρετικό γύρισμα στον Βάργκας, ο οποίος από κοντά δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1. Έξι λεπτά μετά ο Τσούμπερ «άγγιξε» ένα δεύτερο γκολ αλλά το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον Βλαχοδήμο. Η Εθνική απάντησε στις ευκαιρίες στο 62’, με τον Παυλίδη να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Κόμπελ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Ελλάδα είχε την κατοχή αλλά δυσκολεύονταν να φτιάξει αξιόλογες ευκαιρίες. Μάλιστα στην τελευταία φάση του ματς ο Βλαχοδήμος χρειάστηκε να κάνει σπουδαία επέμβαση σε προβολή του Τσεκίρ για να κρατήσει το 2-1 ως το φινάλε.

Ήταν η πρώτη ήττα της Εθνικής μετά από 10 παιχνίδια, φιλικά και επίσημα (5-5-0) και πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στρέφει το ενδιαφέρον του στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Κόσοβο για την 3η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ, Ροντρίγκες (46' Γκαρσία), Βίντμερ (46' Λοτόμπα), Τσόμερ (46' Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Τσούμπερ (64' Φάσναχτ), Ζακαρία, Φρόιλερ, Σο (46' Αέμπισερ), Σεφέροβιτς (69' Τσεκίρι).

Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80' Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65' Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46' Γιαννούλης), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46' Σιώπης), Κούτρης, Μπακασέτας (65' Μάνταλος), Βρουσάι, Παυλίδης (69' Δουβίκας).

Τα στιγμιότυπα:




Τα γκολ:







Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.