Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πέθανε ο Γκερντ Μίλερ

Πέθανε ο Γκερντ Μίλερ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/8/2021 15:10
Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Γερμανίας, Γκερντ Μίλερ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών!

Σε πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς ο Γκερντ Μίλερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Γερμανίας είχε διαγνωστεί με τη νόσο Αλτσχάιμερ το 2015 και έκτοτε ζούσε σε εξειδικευμένο σπίτι φροντίδας.

Ο «Der Bomber» αποτέλεσε έναν από τους πιο αποτελεσματικότερους σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος. Με τη φανέλα της Μπάγερν πέτυχε 566 γκολ σε 607 συμμετοχές, ενώ με την Εθνική Γερμανίας κατέγραψε 68 γκολ σε 62 παιχνίδια.

Διατηρεί ακόμα το ρεκόρ σκοραρίσματος σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα με 365 γκολ, ενώ μόλις τον Μάιο έχασε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε μια χρονιά (40) στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Αγωνίστηκε σχεδόν σ’ όλη την καριέρα του με την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα Διηπειρωτικό και ένα πρωτάθλημα 2ης κατηγορίας. Στην καριέρα του είχε μέσο όρο 1+ γκολ/ανά παιχνίδι στις 7 από τις 14 σεζόν ενώ κατείχε για 40 χρόνια το ρεκόρ των περισσότερων γκολ (85) ανά ημερολογιακό έτος, μέχρι να το ξεπεράσει ο Λιονέλ Μέσι το 2012.

Με την Εθνική Γερμανίας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό του 1972 και το Μουντιάλ του 1974, ενώ το 1970 του απονεμήθηκε το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας».

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του Μίλερ είχε επιβαρυνθεί. Όπως είχε αποκαλύψει η σύζυγος του Μίλερ, Ούσι σε συνέντευξη στην Bild, τον Νοέμβριο του 2020: «Περνάει σχεδόν όλο το 24ωρο στο κρεβάτι, έχει πολύ λίγες στιγμές που είναι ξύπνιος. Είναι όμορφο όταν ανοίγει για λίγο τα μάτια του. Κάποιες φορές καταφέρνει να πει "ναι" ή "όχι" με τα μάτια του. Είναι ήρεμος, γαλήνιος, δεν νομίζω ότι υποφέρει και σιγά-σιγά προετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι στον ύπνο του».




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.