Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μέσι: «Θέλω να κερδίσω τα πάντα, θα το απολαύσουμε»

Μέσι: «Θέλω να κερδίσω τα πάντα, θα το απολαύσουμε»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
11/8/2021 15:03
Ο Λιονέλ Μέσι παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την Παρί Σεν Ζερμέν το μεσημέρι της Τετάρτης (11/8).

Η μετακίνησή του ως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα στους Παριζιάνους αποτέλεσε δίχως αμφιβολία την είδηση του καλοκαιριού.

Από χθες (10/8) ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα και μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του, παρουσιάστηκε κι επίσημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη ήταν η αποχώρησή μου από τη Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια αλλαγή μετά από τόσο καιρό.

Αλλά, μόλις έφτασα εδώ, έχω πολύ ενθουσιασμό. Απολαμβάνω την άφιξή μου με την οικογένειά μου. Τώρα, θέλω πολύ να προπονηθώ, να συναντήσω το τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες μου.

Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό ότι φεύγω από την Μπαρτσελόνα με πλησίασαν. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο εύκολο να βρεθούν οι συνθήκες. Σας ευχαριστώ για το έργο που έγινε και το καλωσόρισμα.

Έχω ακόμα φιλοδοξίες, όπως το κλαμπ. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα πάντα. Αυτός είναι ο στόχος μου: να συνεχίσω να μεγαλώνω, και να κερδίζω τίτλους.

Είναι υπέροχα εδώ. Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες σε όλες τις θέσεις, με αρκετές μεταγραφές. Θα παίξω με τους καλύτερους και αυτό είναι όμορφο. Το να είμαι στην ίδια επίθεση με τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ θα είναι κάτι τρελό.

Ευχαριστώ τους Παριζιάνους. Ήσασταν τρέλα. Αν μου έλειπε κάτι για να είμαι ευτυχισμένος, αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ελπίζω να περάσουμε καλά μαζί για να πετύχουμε τους στόχους του συλλόγου».
Για το ντεμπούτο του:

«Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής, πότε μπορώ να ξεκινήσω. Μόλις γύρισα από τις διακοπές. Θα χρειαστώ κάποια προετοιμασία. Ελπίζω να είναι το συντομότερο δυνατό γιατί θέλω πολύ να παίξω. Αλλά δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα δούμε.

Όλα όσα μου συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα ήταν δύσκολα, συγκινητικά, ξαφνικά, αλλά, ταυτόχρονα, πολύ γρήγορα. Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός.

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Πρέπει να έχω αφομοιώσει όλα αυτά τα συναισθήματα για μια εβδομάδα. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε.

Στη Βαρκελώνη, μόλις εκδόθηκε το δελτίο τύπου ότι θα αποχωρήσω, ο κόσμος ήταν ήδη έξω! Είναι τρελό. Ελπίζω να το απολαύσουμε πολύ στο γήπεδο, στην πόλη. Και θα είναι μια μεγάλη σεζόν».


Για το Champions League:

«Οι μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το Champions League. Η Παρί το ξέρει επίσης, καθώς είναι πολύ κοντά στο να το κερδίσει. Είναι πάντα δύσκολο".

Θα χρειαστεί μια ενωμένη, ισχυρή ομάδα. Λίγη τύχη επίσης, γιατί αυτός είναι ένας καθοριστικός παράγοντας. Δεν είναι πάντα ο καλύτερος που κερδίζει. Το Champions League είναι ένας ειδικός διαγωνισμός, που το κάνει τόσο όμορφο και σημαντικό».


Σχετικά με τη φιλία του με τον Νεϊμάρ:

«Ναι τον Νεϊμάρ και όχι μόνο, όπως είπα νωρίτερα, γνωρίζω ήδη ανθρώπους εδώ στα αποδυτήρια. Όταν κοιτάζετε την ομάδα, βλέπετε πολλές δυνατότητες για να φτάσει στο στόχος.

Και η Παρί και εγώ ψάχνουμε το ίδιο πράγμα. Τώρα που επανενωθήκαμε, ελπίζω να είμαστε πιο δυνατοί για να φτάσουμε στο στόχο μας. Νεϊμαρ, Ντι Μαρία, Παρέδες. Είχα επαφή με μερικούς εξ αυτών και όλα αυτά επηρέασαν στο να έρθω εδώ».


Για το γαλλικό πρωτάθλημα:

«Παρακολουθώ το πρωτάθλημα γιατί έχω φίλους εδώ, όπως είπα. Είναι ένα Πρωτάθλημα που έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ειδικά χάρη στην Παρί.

Το καθιστά πιο ανταγωνιστικό. Οι ανταγωνιστές επίσης προχωρούν και θέλουν να νικήσουν την Παρί. Θα είναι κάτι νέο για μένα αλλά είμαι χαρούμενος που μπορώ να το ανακαλύψω».


Για την πιθανότητα να παίξει εναντίον της Μπαρτσελόνα:

«Πριν φύγω από την Μπάρτσα, είπα στους οπαδούς: Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την αγάπη που δέχτηκα . Είναι το σπίτι μου. Έχω ζήσει πολλά από την παιδική μου ηλικία. Ήξεραν ότι θα πήγαινα σε μια ανταγωνιστική ομάδα γιατί είμαι νικητής.

Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η Παρί μοιράζεται τους ίδιους στόχους με εμένα. Θα δούμε αν θα συναντηθούμε με την Μπαρτσελόνα. Από τη μία πλευρά, θα ήταν ωραίο. Αλλά, από την άλλη πλευρά, θα ήταν περίεργο να παίξω στο «σπίτι μου« με άλλη φανέλα. Θα δούμε».


Για τον ενθουσιασμό του:

«Προφανώς, έχω αλλάξει πολύ από την αρχή της καριέρας μου. Έχω περισσότερη εμπειρία. Καλό ή κακό, ως αθλητής ή ως άνθρωπος αλλά έχω τον ίδιο ενθουσιασμό ως παιδί: μου αρέσει να παίζω, να κερδίζω. Θα δώσω τα πάντα για να το κάνω».

Για την προσαρμογή του:

«Είναι αλήθεια ότι, όταν μίλησα για αυτό με τον Λεονάρντο, ήλπιζα ότι η οικογένειά μου θα ήταν καλά και θα μπορούσε να προσαρμοστεί γρήγορα στην πόλη, στη χώρα. Είναι μια νέα εμπειρία. Είμαι έτοιμος. Οι φίλοι μου στα αποδυτήρια θα με βοηθήσουν να το συνηθίσω. Βρισκόμαστε σε μια απίστευτη πόλη και θα την απολαύσουμε».

Για τον Βεράτι κι αν μοιάζει με Τσάβι και Ινιέστα:

«Αναμφίβολα θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Τσάβι ή τον Ινιέστα. Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του. Ένας τεράστιος παίκτης. Θέλαμε να έρθει στη Βαρκελώνη.

Εντάξει, σήμερα είμαι εγώ που θα ήρθα να παίξω μαζί του. Είναι ένα φαινόμενο που έχω συναντήσει εκτός γηπέδου. Δεν είναι όμως μόνο ο Μάρκο. Το εργατικό δυναμικό είναι απίστευτο, σε κάθε θέση. Είναι στο χέρι μου να φέρω την πέτρα μου για να εκπληρώσω τους προσωπικούς μου στόχους και αυτούς του συλλόγου».


Από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της Παρί Νασέρ Αλ Κελαϊφί υποστήριξε:

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος που παρουσιάζω τον Μέσι ως παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι μια ιστορική μέρα για το κλαμπ και τον κόσμο. Όλοι ξέρουν τον Μέσι είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κερδίσει έξι χρυσές μπάλες.

Είναι νικητής, θα είναι κάτι το εξαιρετικό για τους οπαδούς μας να τον δουν να αγωνίζεται με τη φανέλα μας. Είχαμε μεγάλη φιλοδοξία όταν αναλάβαμε την Παρί και είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει έως τώρα. Ήταν μεγάλη επιθυμία μας η συμφωνία με τον καλύτερο παίκτη του κόσμου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λιό, τη γυναίκα του και τον πατέρα του που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τη δική μου ομάδα που βοήθησε για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν.

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα αλλά ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Σήμερα ξεκινάει η δουλειά. Έχω δίπλα μου κάποιον που έχει κατακτήσει ένα σωρό τρόπαια και πιστεύω ότι θα φέρει και άλλα τρόπαια στην ομάδα. Έχουμε μια εκπληκτική ομάδα, έναν από τον καλύτερο προπονητή, για μένα τον καλύτερο».


Για το Financial Fair Play:

«Όσον αφορά την οικονομική πλευρά, θα το ξεκαθαρίσω: γνωρίζουμε τους κανόνες του οικονομικού fair play και θα ακολουθούμε πάντα τους κανονισμούς. Συναντηθήκαμε με τις νομικές και οικονομικές ομάδες μας πριν την μεταγραφή ώστε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τη μεταγραφή. Διαφορετικά, δεν θα το κάναμε.

Η παρουσία του εδώ είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για τον σύλλογο. Υπάρχει απίστευτος αντίκτυπος από την άποψη του εμπορικού, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ελπίζω λοιπόν ο Μέσι να μην ζητήσει ήδη αύξηση (σ.σ. γέλια)».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας της Ένωσης – Οι ώρες λειτουργίας και οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας της Ένωσης – Οι ώρες λειτουργίας και οι τιμές των εισιτηρίων
8 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι στο «Βικελίδης» οι «ερυθρόλευκοι» - Εκτός οι Ρέτσος και Όρτα
Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι στο «Βικελίδης» οι «ερυθρόλευκοι» - Εκτός οι Ρέτσος και Όρτα
8 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Λουτσέσκου: «Με απασχολεί μόνο η πρόκριση, κρίμα για τις υπόλοιπες ομάδες»
Λουτσέσκου: «Με απασχολεί μόνο η πρόκριση, κρίμα για τις υπόλοιπες ομάδες»
11/08/2021 14:47
Επίσημο: Υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Μέσι
Επίσημο: Υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Μέσι
10/08/2021 23:58
Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός 2-2 (4-1 πεν.): Τέλος το Champions League, με Σλόβαν για το Europa (video)
Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός 2-2 (4-1 πεν.): Τέλος το Champions League, με Σλόβαν για το Europa (video)
10/08/2021 23:56
Μπαρτσελόνα: Αφαιρέθηκε η γιγαντοαφίσα του Μέσι έξω από το «Καμπ Νου» (pics)
Μπαρτσελόνα: Αφαιρέθηκε η γιγαντοαφίσα του Μέσι έξω από το «Καμπ Νου» (pics)
10/08/2021 19:45
Έφτασε στο Παρίσι ο Μέσι, ανακοίνωσε τη συμφωνία η Παρί! (pics)
Έφτασε στο Παρίσι ο Μέσι, ανακοίνωσε τη συμφωνία η Παρί! (pics)
10/08/2021 19:33
Κωστούλας: «Δεν γίνεται πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, υπάλληλος ο Αυγενάκης»
Κωστούλας: «Δεν γίνεται πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, υπάλληλος ο Αυγενάκης»
10/08/2021 16:42
Τζόλης: «Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ για όλα»
Τζόλης: «Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ για όλα»
10/08/2021 16:20
ΑΕΚ: «Έδεσε» Μιτάι μέχρι το 2026
ΑΕΚ: «Έδεσε» Μιτάι μέχρι το 2026
10/08/2021 15:49
Ρεάλ Μαδρίτης: Σε ανοιχτή κόντρα με τον πρόεδρο της La Liga
Ρεάλ Μαδρίτης: Σε ανοιχτή κόντρα με τον πρόεδρο της La Liga
10/08/2021 15:32
Χριστοβασίλης: «Υπέρβαση με Κόντε, στόχος η γρήγορη σωτηρία»
Χριστοβασίλης: «Υπέρβαση με Κόντε, στόχος η γρήγορη σωτηρία»
10/08/2021 14:41
Περισσότερες ειδήσεις