Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελλαδάρα για μετάλλιο, «διέλυσε» με 10-4 το Μαυροβούνιο (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελλαδάρα για μετάλλιο, «διέλυσε» με 10-4 το Μαυροβούνιο (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
4/8/2021 10:37
Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών σε μία συγκλονιστική εμφάνιση απέναντι στο Μαυροβούνιο επικράτησε με 10-4 και θα βρεθεί για 2η φορά στην ιστορία της σε 4αδα Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 2004 τ. Με μία υποδειγματική άμυνα και με έναν Ντίνο Γενηδουνιά ασταμάτητο στην επίθεση, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Μαυροβούνιο. Ο Έλληνας περιφερειακός με 5 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ ενώ ο Ζερβεδάς για άλλο ένα παιχνίδι ήταν σχεδόν ανίκητος στην εστία του.

Πλέον η Εθνική περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της ο οποίος θα προκύψει από το νικητή του Ουγγαρία-Κροατία. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 09:30 ώρα Ελλάδας.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό στο πρώτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τον παίκτη παραπάνω και είχαν 0/4 στις προσπάθειες τους όμως το προβάδισμα στην Εθνική έδωσε ο Γεννηδουνιάς με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ στο 2:35.

Το Μαυροβούνιο στην πρώτη κατοχή του στο 2ο οκτάλεπτο κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπργκούλιαν αλλά αμέσως μετά η Ελλάδα απάντησε με τον Φουντούλη και πήρε πάλι το προβάδισμα. Οι άμυνες των ομάδων ήταν δυνατές, η Εθνική άντεχε στον παίκτη παραπάνω του Μαυροβουνίου και ήταν αυτή που με σουτ του Γκιουβέτση στο 3:03 από πλάγια θέση έκανε το 3-1 και έτσι έκλεισε το 2ο οκτάλεπτο.

Στην συνέχεια ο Γενηδουνιάς έκανε το 4-1 με εκτέλεση πέναλτι, ο Ζερδεβάς για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν εκπληκτικός και «κατέβαζε ρολά» και γενικότερα η άμυνα της Εθνικής ήταν συναρπαστική. Ο 'Ελληνας περιφερειακός ήταν ο πρωταγωνιστής του 3ου οκταλέπτου καθώς πέτυχε άλλα 2 τέρματα και διεύρυνε το προβάδισμα της Ελλάδας, την ώρα που το Μαυροβούνιο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 6-2 λίγο πριν το τέλος.

Στο 4ο οκτάλεπτο η Εθνική μπήκε με σαφές προβάδισμα για τη νίκη, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και παρά το γεγονός πως δέχτηκε την μείωση του σκορ σε 6-3, έβγαλε άμυνα με παίκτη λιγότερο και με τον Παπαναστασίου στον παραπάνω έκανε το 7-3. Η άμυνα της ΕΘνικής μας ήταν υποδειγματική, ο Αργυρόπουλος με ένα εκπληκτικό γκολ έκανε το 8-3 και στην ουσία «τελείωσε» το παιχνίδι.

Ο εκπληκτικός Γενηδουνιάς με ένα υπέροχο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 9-3 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Εθνικής. Το Μαυροβούνιο μπορεί να έκανε το 9-4 αλλά στα 39'' ο Καπότσης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος.

Μαυροβούνιο (Γκοϊκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.