Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπαρσίμ και Ταμπέρι συναποφάσισαν να μοιραστούν το χρυσό στο ύψος! (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπαρσίμ και Ταμπέρι συναποφάσισαν να μοιραστούν το χρυσό στο ύψος! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/8/2021 16:42
Σπάνια στιγμή στον τελικό του ύψους των ανδρών, καθώς οι Μουτάζ Μπαρσίμ και Τζιανμάρκο Ταμπέρι είχαν ακριβώς τις ίδιες προσπάθειες σε όλα τα ύψη και με το 2.37μ που πήδηξαν συναποφάσισαν να μοιραστούν το χρυσό μετάλλιο αντί να πάνε σε μπαράζ!

Συγκλονιστικό φινάλε στον σπουδαίο τελικό ύψους των ανδρών. Ο Μουτάζ Μπαρσίμ από το Κατάρ και ο Τζαινμάρκο Ταμπέρι από την Ιταλία ανέβηκαν μαζί στο πρώτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού είχαν ακριβώς τις ίδιες προσπάθειες σε όλα τα ύψη.

Οι δύο αθλητές πήδηξαν με την πρώτη τα 2.37 ενώ δεν κουβαλούσαν καμία αποτυχημένη προσπάθεια στα προηγούμενα άλματα. Αμφότεροι έριξαν τον πήχη στα 2.39 και μετά από αυτήν την εξέλιξη, κλήθηκαν να αποφασίσουν αν θα πάνε σε μπαράζ ή αν θα μοιραστούν το χρυσό μετάλλιο. Αμφότεροι δεν το σκέφτηκαν πολύ και συναποφάσισαν να ανέβουν μαζί στο βάθρο, κατακτώντας το πρώτο τους χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.



Αμφότεροι ξέσπασαν σε δάκρυα, ενώ ο Ταμπέρι ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός, αφού είχε χάσει τους προηγούμενους Αγώνες στο Ρίο λόγω ρήξης αχίλλειου τένοντα. Μάλιστα πριν το τελευταίο του άλμα, είχε μαζί του τον γύψο που φορούσε εκείνη τη περίοδο, έχοντας γράψει πάνω Τόκιο 2021.



Το χάλκινο κατέκτησε ο Λευκορώσος Μαξίμ Νεντασεκάου, ο οποίος είχε κι αυτός 2.37, όμως είχε και δύο άκυρες σε προηγούμενα ύψη. Συγκλονιστικός αγώνας και από τον Ν. Κορεάτης Γου Σανγκγεόκ ο οποίος έσπασε δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ, υπερβαίνοντας τα 2.33 και τα 2.35, αλλά δεν πέρασε τα 2.37 και έμεινε 4ος. Συνολικά 10 αθλητές πήδηξαν πάνω από τα 2.30 σ' έναν συναρπαστικό τελικό!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.