Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τη γλίτωσε με επίπληξη ο Μανούσος!

Τη γλίτωσε με επίπληξη ο Μανούσος!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/10/2013 16:53
Με ποινή αυστηρής επίπληξης τιμωρήθηκε ο Γιώργος Μανούσος για το γεγονός πως βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, με αποτέλεσμα να μπορεί να αγωνιστεί κανονικά με τη φανέλα της Καλλονής.

Ο Έλληνας άσος ουσιαστικά αθωώθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για το θετικό του δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ, μετά το ματς του Αστέρα Τρίπολης με την Καλλονή, η οποία και απαλλάχθηκε.

Συγκεκριμένα, ο παίκτης τιμωρήθηκε με αυστηρή επίπληξη από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, η οποία έκανε ουσιαστικά δεκτή την υπερασπιστική του γραμμή, δηλαδή πως ο 26χρονος έκανε χρήση της ουσίας μέσω ένεσης για ένα τραυματισμό που είχε στον αστράγαλο, και ο γιατρός της ομάδας ξέχασε να την δηλώσει στις αρμόδιες αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


H Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση:

ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής, Γ.Μανούσο διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-9-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Betamethazone.

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού κ Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA».: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής και επιβάλλει στον ποδοσφαιριστή Γ. ΜΑΝΟΥΣΟ την πειθαρχική ποινή της αυστηρής επίπληξης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.