Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιάννης: «Αν κερδίσω κάτι και με την Εθνική θα τα… παρατήσω στα 30» (video)

Γιάννης: «Αν κερδίσω κάτι και με την Εθνική θα τα… παρατήσω στα 30» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/7/2021 23:30
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Greek Freak δήλωσε πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έγινε, ότι θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα και στα Σεπόλια και ότι τίποτα από όλα αυτά δε θα γίνονταν χωρίς σκληρή δουλειά. Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του να κερδίσει κάτι με την Εθνική ομάδα, ενώ αστειεύτηκε ότι θα αποσυρθεί στα 30 του αν το καταφέρει και αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε στην Cosmote TV:


«Θέλω να πάω στα Σεπόλια»


Για τον αν έχει συνειδητοποιήσει τι έγινε: «Ακόμα δεν το πιστεύω, δεν μπορώ να το πιστεύω. Είμαι χαρούμενος, είναι απίστευτο συναίσθημα, θα μου πάρει πάρα πολύ καιρό. Αυτήν τη στιγμή προσπαθώ να το ζω με την οικογένεια μου, να το διασκεδάσουμε, να γελάσουμε. Θα μου πάρει αρκετό καιρό μέχρι να το συνειδητοποιήσω. Ανυπομονώ να γυρίσω στην Ελλάδα, να δω τους φίλους μου, τους προπονητές μου. Να πάω στα Σεπόλια, στο Ζωγράφου. Να είμαι στην Ελλάδα».

Για το ότι έπαιζε στους τελικούς με τραυματισμό: «Πονάω λιγάκι. Το να έχεις λίγο πόνο μπροστά στο να παίζεις τελικούς δεν είναι τίποτα. Δεν νιώθεις τον πόνο. Βγαίνεις εκεί έξω, το διασκεδάζεις. Βλέπεις τους φίλαθλους και ξεχνάς τον πόνο. Είμαι καλά. Έχω το χρόνο να κάτσω, να ηρεμήσω, να κάνω θεραπεία και να βρεθώ πάλι στο 100%.

«Αν δουλέψεις και πιστέψεις στον εαυτό σου, μπορείς να καταφέρεις απίστευτα πράγματα»


Για το πόσο καλύτερος θα ήταν αν δεν είχε το πρόβλημα στο γόνατο: «Δε ξέρω. Κάποιες φορές όταν είσαι τραυματίας παίζεις με το σωστό ρυθμό. Παίζεις πιο αργά, δε βιάζεσαι. Οι κινήσεις σου είναι μετρημένες. Δεν ξέρω αν θα έπαιζα καλύτερα αν δεν ήμουν τραυματίας. Δεν είμαι τέλειος. Ψιλομπήκα τώρα στα social media μετά από καιρό και προσπαθούν να με κάνουν τέλειο. Δεν είμαι τέλειος. Κάνω λάθη, μαθαίνω κάθε μέρα. Προσπαθώ να βελτιωθώ σαν παίκτης, σαν άνθρωπος. Αυτό που θέλω είναι να δείξω είναι ότι άμα δουλέψεις και πιστέψεις τον εαυτό σου, μπορείς να καταφέρεις πράγματα που κανείς γύρω σου δεν πίστευε πως μπορείς να τα καταφέρεις. Συνέχισε να πιστεύεις στον εαυτό σου, Δεν έχει σημασία τι λένε. Αν δουλέψεις, θα γίνεις καλός σ’ αυτό που κάνεις».

«Όλα αυτά έχουν γίνει με σκληρή δουλειά»


Για το βαθμό ωριμότητας που τον χαρακτηρίζει: «Αυτός είμαι, αν δεν είχα αυτή τη νοοτροπία δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Αν δεν ήμουνα ταπεινός. Ότι έχω κάνει στο παρελθόν, είναι στο παρελθόν και ότι θα έχω κάνει στο μέλλον, δε ξέρω τι… Ξέρω ότι όσο είμαι εδώ και είμαι καλά και υγιής, θα δουλεύω. Γιατί ξέρω ότι πριν 8 χρόνια ,όταν πήγα στην Νέα Υόρκη, δεν πίστευα ποτέ ότι θα ήμουν σε αυτήν τη θέση. Όλα αυτά έχουν γίνει με σκληρή δουλειά. Και τώρα αυτή τη στιγμή που βλέπω ότι έρχονται κι άλλα πράγματα, δεν μπορώ να σταματήσω να δουλεύω. Δεν μπορώ να σταματήσω σαν άνθρωπος. Γιατί αυτή η νοοτροπία που έχω με έχει κάνει πρωταθλητή, με έχει βοηθήσει να είναι η οικογένεια μου καλά, ο κύκλος μου καλά, και πρέπει να συνεχίσω να είμαι αυτός που είμαι».

«Δεν ήθελα να γυρίσω πίσω στο Φοίνιξ»


Για την 50αρα που έβαλε στον 6ο τελικό: «Προσπάθησα να παίξω το παιχνίδι με το σωστό τρόπο. Και απλώς δεν ήθελα να πάω πίσω στο Φοίνιξ. Ήταν ζεστά εκεί πέρα, το κρεβάτι δεν ήταν βολικό. Είχαμε μια ευκαιρία και δεν θέλαμε να την πετάξουμε. Προσπάθησα να κάνω ότι περνά από το χέρι μου, είτε από την άμυνα, είτε από την επίθεση, είτε να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου ώστε να πάρουμε μπρος. Να μπούμε στο παιχνίδι και να το κερδίσουμε. Και τα καταφέραμε».
Για το εύστοχο ποσοστό βολών στον τελικό: «Οι βολές μπήκαν γιατί δουλεύω στις βολές. Και μπήκαν όταν έπρεπε. Δεν έχω σταματήσει, ότι και να λέει ο κόσμος, δε σταματάω ποτέ».

«Παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στο τέλος της σεζόν»


Για τον αν πίστευε για το πρωτάθλημα σε μια σεζόν που οι Μπακς δεν θεωρούνταν φαβορί: «Από την πρώτη στιγμή. Και το έλεγα από την αρχή της σεζόν. Δεν έχει σημασία αν κερδίζουμε ή χάνουμε τώρα, αλλά να γινόμασταν καλύτεροι. Και πραγματικά παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στο τέλος. Αυτός ήταν ο στόχος της ομάδας και τα καταφέραμε. Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και 8 μήνες. Είμαι πολύ περήφανος για τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο. Είναι μια σημαντική στιγμή για την ομάδα μας και την πόλη».

«Θέλω να κερδίσω κάτι με την Εθνική και μετά ας αποσυρθώ στα 30 μου (γέλια)»


Για το γεγονός πως ο κόσμος τον συγκρίνει με τους κορυφαίους του αθλήματος: «Είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είναι κομπλιμέντο να βρίσκετε δίπλα σε αυτούς τους θρύλους, αλλά θέλω να κερδίσω κάτι με την Εθνική. Μπορεί να μην είναι χρυσό μετάλλιο, μπορεί να είναι να βγούμε δεύτεροι. Θέλω να κάνουμε κάτι σπουδαίο για την Εθνική και μετά από αυτό μπορεί να αποσυρθώ, στα τα 30 μου (γέλια). Πλάκα κάνω. Ήταν κάτι που πάντα ονειρευόμουν σαν πιτσιρικάς και δεν το έχω καταφέρει. Κερδίσαμε πρωτάθλημα, έχω κάνει σπουδαία πράγματα στο παρελθόν τώρα, που είναι στο παρελθόν τώρα. Πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι και μακάρι να βρεθεί μια ευκαιρία να καταφέρω κάτι με την Εθνική. Να κερδίσουμε κάτι και να κάνουμε την Ελλάδα περιφανή».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.