Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άγιαξ: Έριξε «βόμβα» με τον Μπεργκχάους ο οποίος ήταν αρχηγός της Φέγενορντ

Άγιαξ: Έριξε «βόμβα» με τον Μπεργκχάους ο οποίος ήταν αρχηγός της Φέγενορντ

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
16/7/2021 18:30
Σε μία μεγάλη μεταγραφή προχωράει ο Άγιαξ ο οποίος συμφώνησε με τη Φέγενορντ για τον Στίβεν Μπέργκχαους!

Οι απευθείας μετακινήσεις από την ομάδα του Ρότερνταμ σ' εκείνη του Άμστερνταμ είναι υπερβολικά σπάνιες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρη την ιστορία των δύο συλλόγων, ο Μπέργκχαους γίνεται μόλις ο πέμπτος ποδοσφαιριστής που μετακομίζει στον «Αίαντα» με μεταγραφή.

Είχαν προηγηθεί οι Γκρουτ (1965), Εβέρσε (1977), Σόλτεν (1995) και Γκράαφλαντ (2010). Το αντίθετο δρομολόγιο πάντως είχαν κάνει περισσότεροι, με τον Γιόχαν Κρόιφ (1983) φυσικά να αποτελεί τη σπουδαιότερη μετακίνηση όλων των εποχών.

Παρ' όλα αυτά η κίνηση του Άγιαξ προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και ταυτόχρονα «αναβρασμό» στις τάξεις των οπαδών της Φέγενορντ.

Κι αυτό διότι ο Μπέργκχαους αποτελεί τον αρχηγό της ομάδας του Ρότερνταμ τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα το σπουδαιότερο παίκτη της.

Ο «Αίαντας» λόγω μίας ρήτρας που υπήρχε, θα μπορούσε να αποσπάσει τον παίκτη με 4.000.000 ευρώ, ωστόσο προτίμησε να πληρώσει περισσότερο (περίπου τα διπλά) για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τη διοίκηση της Φέγενορντ η οποία είχε σκοπό να κινηθεί νομικά.

Το βέβαιο είναι ότι η μεταγραφή έχει ολοκληρωθεί, με τον Άγιαξ να ανακοινώνει την αρχική συμφωνία, πριν οριστικοποιηθεί η «βόμβα» της μετακόμισης του διεθνούς -με την Εθνική Ολλανδίας στο πρόσφατο Euro- εξτρέμ στη «Γίοχαν Κρόιφ Αρένα».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.