Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Copa America: Στην τρίτη θέση η Κολομβία σε ένα θεαματικό παιχνίδι (video)

Copa America: Στην τρίτη θέση η Κολομβία σε ένα θεαματικό παιχνίδι (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
10/7/2021 10:36
Η Κολομβία επικράτησε με 3-2 του Περού στον μικρό τελικό του Copa America και πήρε την 3η θέση στην διοργάνωση. Σε ένα παιχνίδι με ανατροπές και γκολ στις καθυστερήσεις, ο Λουίς Ντίας ήταν αυτός που στο 94' της χάρισε τη νίκη. Το Περού το πάλεψε και προηγήθηκε με τον Γιοτούν στο 45', ισοφάρισε τα γκολ των Κουαδράδο (49') και Λουίς Ντίας (66') αλλά στο τέλος ηττήθηκε.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, το Περού απείλησε πρώτο με τον Λαπαντούλα στο 28' χάνοντας μεγάλη ευκαιρία και σε μία αντεπίθεση στο 45' ο Γιουτόν δεν αστόχησε απέναντι στον Βάργκας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης όμως η Κολομβία βρήκε την ισοφάριση με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουαδράδο, φέρει ευθύνη το τείχος καθώς άνοιξε, και πήρε ψυχολογία. Στο 52' ο Γκαγιέζε με εξαιρετική απόκρουση κράτησε όρθιο το Περού και στο 58' ο Λαπαντούλα με ωραία ενέργεια σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι έδειχνε πως θα έχει γκολ και στο 66' ο Λουίς Ντίας έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και με υποδειγματικό πλασέ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Κολομβία. Το Περού δεν τα παράτησε και στο 82' ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Λαπαντούλα πήδηξε μόνος του μέσα στην περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.

Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού όμως, ο Λουίς Ντίας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στην ύστατη προσπάθεια των παικτών της Κολομβίας για γκολ έδωσε την λύση. Με ένα καταπληκτικό σουτ στο 94' δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στέλνοντας την μπάλα στην γωνία του Γκαγιέζε γράφοντας το τελικό 3-2.

Κολομβία: Βάργκας, Μεδίνα, Μίνα (55' Σάντσεζ), Μουρίλο, Τεσίγιο, Κουαδράδο, Μπάριος (90+3' Μουριέλ), Κουεγιάρ (83' Κουεγιάρ), Ντίαζ, Καρντόνα (46' Χάρα), Ζαπάτα (55' Μπόρχα)

Περού: Γκαλέσε, Κόρθο (78' Λόρα), Σανταμαρία, Καγένς, Λόπες, Ταπία (24' Καρταγκένα), Γιοτούν, Πένα (78' Ορμένο), Κουέβα (69' Ραζιέλ Γκαρσία), Καρίγιο, Λαπαντούλα


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.