Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κροατία - Ισπανία 3-5: Ματς-έπος με νικητές τους Ισπανούς

Κροατία - Ισπανία 3-5: Ματς-έπος με νικητές τους Ισπανούς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/6/2021 21:34
Σ΄ ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στην ιστορία του Euro, η Ισπανία κέρδισε με 5-3 την Κροατία στην παράταση (3-3 κ.δ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια. Απίθανο comeback από τους ψυχωμένους Κροάτες, που έχαναν με 3-1 στο 84’ αλλά ισοφάρισαν το σκορ σε 3-3 κι έστειλαν το ματς στον έξτρα χρόνο, εκεί όπου όμως οι «φούριας ρόχας» το «καθάρισαν» σ’ ένα τρίλεπτο.

Δυστυχώς έπρεπε να περάσει μόνο ένας. Ισπανία και Κροατία πρόσφεραν μια απίθανη ποδοσφαιρική παράσταση, με τους «φούριας ρόχας» να επικρατούν με 5-3 της «Χρβάτσα» στην παράταση (3-3 κ.δ.) και να «σφραγίζουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Οι Ισπανοί μπήκαν καλύτερα στο ματς αλλά βρέθηκαν πίσω στο 20’ από απίθανο αυτογκόλ του Πέδρι, κάνοντας «δώρο» το 1-0 στους Κροάτες. Ωστόσο η ομάδα του Ενρίκε με όμορφη κυκλοφορία της μπάλας έφερε… τούμπα το ματς με τους Σαράμπια (38’) και Αθπιλικουέτα (57’), ενώ το γκολ του Φεράν Τόρες στο 77’ έκανε το 3-1 και όλα έδειχναν ότι η Ισπανία ήταν στους «8». Ωστόσο οι ψυχωμένοι Κροάτες έκαναν το μεγάλο comeback (3-3) με τις δύο αλλαγές, Όρσιτς (85’) και Πάσαλιτς (90+2’) κι έστειλαν το ματς στην παράταση.

Εκεί, η Κροατία είχε τεράστια ευκαιρία με τον Κράμαριτς για να κάνει το 4-3. Ο Σιμόν έκανε μεγάλη επέμβαση και στη συνέχεια η Ισπανία «καθάρισε» τη νίκη με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (100’ Μοράτα, 103’ Οϊαρθάμπαλ). Η «Χρβάτσα» δεν είχε άλλο καύσιμο στο ντεπόζιτο για να κυνηγήσει νέο τεράστιο comeback και στα τελευταία λεπτά η Ισπανία είχε φάσεις και δοκάρι για ένα 6ο γκολ.

Το 5-3 έμεινε ως το φινάλε και η Ισπανία προκρίθηκε στους «8» μεγάλου τουρνουά, για πρώτη φορά μετά το 2012, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γαλλία-Ελβετία.

Ήταν το δεύτερο παραγωγικότερο παιχνίδι στην ιστορία του Euro μετά το Γαλλία-Γιουγκοσλαβία 4-5 στα ημιτελικά του πρώτου τουρνουά το 1960! Από την άλλη, η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση που σκοράρει 5 γκολ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Στα αξιοσημείωτα πως το αυτογκόλ του Πέδρι ήταν το 9ο στη φετινή διοργάνωση, όσα σημειώθηκαν σε όλα τα προηγούμενα Euro μαζί!

Το ματς:


Φουριόζοι οι Ισπανοί αλλά βρέθηκαν πίσω από κωμικό αυτογκόλ

Η Ισπανία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κλείνοντας από τα πρώτα λεπτά την Κροατία στο μισό γήπεδο και στο 13’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Σαράμπια εντός περιοχής, με τη μπάλα να περνάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τρία λεπτά μετά, οι «φούριας ρόχας» «άγγιξαν» το γκολ με τον Κόκε, ο οποίος βρέθηκε με τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του έδιωξε με τα πόδια ο Λιβάκοβιτς.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έδειχνε να έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, ωστόσο στο 20’ η Κροατία προηγήθηκε από το… πουθενά χάρη σ’ ένα απίθανο αυτογκόλ. Ο Πέδρι γύρισε την μπάλα προς τον Σιμόν, ο Ισπανός γκολκίπερ δεν έκανε σωστό κοντρόλ, πιάνοντας περισσότερο αέρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του! Ένα τραγικό λάθος από τον πορτιέρο της Μπιλμπάο, με την UEFA πάντως να χρεώνει το αυτογκόλ στον Πέδρι. Ήταν το 9ο αυτογκόλ στο τουρνουά, όσα σημειώθηκαν σ’ όλα τα προηγούμενα Euro μαζί!
Κροατία - Ισπανία 3-5: Ματς-έπος με νικητές τους Ισπανούς
Ο Σιμόν κοιτώντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας του μετά το αποτυχημένο κοντρόλ στην πάσα του Πέδρι

Συνήλθε από τη ψυχρολουσία και βρήκε την ισοφάριση πριν το ημίχρονο

Μετά το γκολ, η Κροατία κέρδισε περισσότερα μέτρα και είχε δύο καλά σουτ με Βλάσιτς (25’) και Κόβατσιτς (26’) για ένα δεύτερο τέρμα, όμως αμφότερα δεν βρήκαν εστία. Η Ισπανία μετά το αρχικό σοκ του αυτογκολ, άρχισε να ανεβάζει ξανά στροφές και στο 38’ κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα. Οι παίκτες του Ενρίκε κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, αυτή πήγε στον Γκαγιά κι αυτός έκανε το σουτ εντός περιοχής. Ο Λιβάκοβιτς έκανε σωτήρια επέμβαση αλλά ο Σαράμπια πήρε το ριμπάουντ και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Ισπανοί συνέχισαν την πίεση και στο 43’ είχαν ένα καλό σουτ με τον Κόκε έξω από την περιοχή για ένα δεύτερο γκολ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το 1-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου με την Ισπανία να είχε 11 τελικές και η Κροατία μόλις 2.

Ανατροπή με Αθπιλικουέτα σε ρόλο… φορ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Ισπανία είχε την κατοχή κι έψαχνε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 57’ από έναν ανέλπιστο σκόρερ. Μετά από γρήγορο τρανζίσιον, ο Τόρες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο μπακ Αθπιλικουέτα σκόραρε με κεφαλιά από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας ολοκληρώνοντας την ανατροπή.
Κροατία - Ισπανία 3-5: Ματς-έπος με νικητές τους Ισπανούς
Η στιγμή που ο Αθπιλικουέτα φέρνει... τούμπα το σκορ

Ο Τόρες έδειχνε να «σφραγίζει» την πρόκριση των Ισπανών

Μετά το 2-1 η Κροατία υποχρεώθηκε να πάρει περισσότερα μέτρα και στο 67’ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ με τον Γκβαρντιόλ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Σιμόν αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό γκολκίπερ. Το 2-2 δεν έγινε ποτέ και στο 77’ η Ισπανία έφτασε σ’ ένα δεύτερο τέρμα. Ο Πάου Τόρες έβγαλε εξαιρετική διαγώνια πάσα για τον Φεράν Τόρες, αυτός απέφυγε εξαίσια τον Γκβάρντιολ και με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 3-1. Πολύ κακή αντίδραση στην άμυνα της Κροατίας η οποία πιάστηκε στον ύπνο μετά τη γρήγορη εκτέλεση φάουλ των Ισπανών. Οι «φούριας ρόχας» έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το ματς και στο 84’ έφτασαν κοντά και σε 4ο γκολ αλλά το πλασέ του Όλμο εντός περιοχής και με καλές προϋποθέσεις ήταν αποκαρδιωτικό και δεν ανησύχησε τον Λιβάκοβιτς.

Τεράστιο comeback των Κροατών με τις «χρυσές» αλλαγές του Ντάλιτς

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η Ισπανία θα είχε ένα άνετο τελευταίο δεκάλεπτο, η Κροατία κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Στο 85’ ο Μόντριτς βρήκε λίγο χώρο στην περιοχή και έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μπούντιμιρ πλάσαρε από κοντά, η μπάλα κόντραρε στον Αθπιλικουέτα αλλά ο Όρσιτς έκανε νέο πλασέ και η μπάλα πέρασε τη γραμμή! Το γκολ έδωσε φτερά στους Κροάτες, που πίεσαν ασφυχτικά στα εναπομείναντα λεπτά για το τέρμα της ισοφάρισης. Και το βρήκαν! Εξαιρετική ανάπτυξη από την «Χρβάτσκα», με τον Όρσιτς να βγάζει τη σέντρα και τον Πάσαλιτς με κοντινή κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 3-3 στο 90+2’, τιμωρώντας την κακή αμυντική αντίδραση της Ισπανίας. Στα αξιοσημείωτα πως και οι δύο σκόρερ της Κροατίας ήρθαν από το πάγκο στο δεύτερο μέρος. Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Κροατία - Ισπανία 3-5: Ματς-έπος με νικητές τους Ισπανούς
Οι πανηγυρισμοί των Κροατών μετά το 3-3 που έστειλε το ματς στην παράταση

Το έχασε ο Κράμαριτς, το έβαλε ο Μοράτα

Το μομέντουμ άνηκε στην Κροατία, η οποία έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ της ανατροπής. Στο 92’ ο Όρσιτς επιχείρησε σουτ λίγο μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο, ενώ στο 95’ ο Κράμαριτς έκανε πλασέ από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Σιμόν έδιωξε σωτήρια. Η Ισπανία όμως είχε απάντηση. Στο 97’ ο Όλμο προειδοποίησε με σουτ που έκοψε σωτήρια ο Βίδα, και τρία λεπτά μετά ο Μοράτα έκανε το 4-3. Ο Όλμο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπρέκαλο που είχε αναλάβει χρέη αμυντικού έχασε τον Μοράτα κι αυτός με φοβερό τελείωμα μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στους Ισπανούς.

Ο Οϊαρθάμπαλ έριξε τη χαριστική βολή

Η Κροατία ανοίχτηκε πολύ ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και η Ισπανία το εκμεταλλεύτηκε, φτάνοντας σ’ ένα 5ο γκολ στο 103’. Κι αυτό δημιουργήθηκε από τα δεξιά με τον Όλμο, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική παράλληλα πάσα για τον Οϊαρθάμπαλ κι αυτός από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 5-3.

Στο δεύτερο μισό της παράτασης, οι παίκτες του Ντάλιτς καλούνταν να επαναλάβουν αυτό που πέτυχαν στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας. Από το πρώτο λεπτό έδειξαν πως το πιστεύουν και στο 106’ «άγγιξαν» το 5-4 με πλασέ του Μπούντιμιρ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα «ξύρισε» το αριστερό δοκάρι. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Κροάτες έμειναν από δυνάμεις και οι Ισπανοί με σωστή διαχείριση διαφύλαξαν το υπέρ τους σκορ. Μάλιστα, θα μπορούσαν να πετύχουν και 6ο γκολ αφού στο 116' είχαν χαμένο τετ-α-τετ με τον Μοράτα, ενώ στο 120' ο Όλμο σημάδεψε από κοντά το δοκάρι. Στις καθυστερήσεις ο Μοράτα είχε νέα καλή στιγμή για ένα 6ο γκολ, αλλά το σουτ του από πλάγια θέση ήταν άστοχο.

Το 5-3 έμεινε ως το φινάλε και η Ισπανία προκρίθηκε στα προημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2012. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Ελβετία.
Κροατία - Ισπανία 3-5: Ματς-έπος με νικητές τους Ισπανούς
Ο πανηγυρισμός του Οϊαρθάμπαλ μετά το 5-3

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (74' Μπρέκαλο), Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (114' Ιβάνουσετς), Κόβατσιτς (79' Μπούντιμιρ), Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (67' Όρσιτς), Βλάσιτς (79' Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρθία (71' Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Γκαγιά (77' Άλμπα), Μπουσκέτς (101' Ρόδρι), Πέδρο, Κόκε (77' Ρουίθ), Φεράν Τόρες (88' Οϊαρθάμπαλ), Σαράμπια (71' Όλμο), Μοράτα

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να γίνω ο προπονητής που κερδίζει δεύτερη φορά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο»
Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να γίνω ο προπονητής που κερδίζει δεύτερη φορά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο»
7 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ρέτσος: «Πιστεύω ότι μπορούμε να το πάρουμε, έπαθα σοκ από την ατμόσφαιρα»
Ρέτσος: «Πιστεύω ότι μπορούμε να το πάρουμε, έπαθα σοκ από την ατμόσφαιρα»
8 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
ΠΑΟΚ: Καντουρί μέχρι το 2024 κι επίσημα
ΠΑΟΚ: Καντουρί μέχρι το 2024 κι επίσημα
28/06/2021 20:39
Wimbledon: Ο Τσιτσιπάς έμεινε εκτός από τον Τιάφο στον πρώτο γύρο
Wimbledon: Ο Τσιτσιπάς έμεινε εκτός από τον Τιάφο στον πρώτο γύρο
28/06/2021 19:26
Έβερτον: Απειλητικό πανό έξω από το σπίτι του Μπενίτεθ για να μην υπογράψει! (pic)
Έβερτον: Απειλητικό πανό έξω από το σπίτι του Μπενίτεθ για να μην υπογράψει! (pic)
28/06/2021 16:01
Άρης: Δεν πάει Αυστρία ο Μήτρογλου
Άρης: Δεν πάει Αυστρία ο Μήτρογλου
28/06/2021 15:41
Απόλλων Σμύρνης: Ενισχύθηκε με Τουτουαρίμα στην άμυνα
Απόλλων Σμύρνης: Ενισχύθηκε με Τουτουαρίμα στην άμυνα
28/06/2021 15:33
Τέλος εποχής και για τον Νίκο Ζήση!
Τέλος εποχής και για τον Νίκο Ζήση!
28/06/2021 14:42
Copa America: Ισόπαλη Βραζιλία και πρόκριση για Εκουαδορ, στην δεύτερη θέση το Περού
Copa America: Ισόπαλη Βραζιλία και πρόκριση για Εκουαδορ, στην δεύτερη θέση το Περού
28/06/2021 11:00
Βέλγιο-Πορτογαλία 1-0: O Αζάρ «καθάρισε» την πρόκριση
Βέλγιο-Πορτογαλία 1-0: O Αζάρ «καθάρισε» την πρόκριση
28/06/2021 00:01
Ολυμπιακός: Κέρδισε Κράσνονταρ και... Σουρλή (video)
Ολυμπιακός: Κέρδισε Κράσνονταρ και... Σουρλή (video)
27/06/2021 21:02
Ολλανδία - Τσεχία 0-2: Την «πάτησαν» οι «οράνιε» από τη φοβερή Τσεχία
Ολλανδία - Τσεχία 0-2: Την «πάτησαν» οι «οράνιε» από τη φοβερή Τσεχία
27/06/2021 20:54
Περισσότερες ειδήσεις