Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αγγλία - Τσεχία 1-0: Κρατάνε μόνο την πρωτιά τα «τρία λιοντάρια»

Αγγλία - Τσεχία 1-0: Κρατάνε μόνο την πρωτιά τα «τρία λιοντάρια»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/6/2021 23:57
Η Αγγλία, χωρίς να εντυπωσιάσει για ακόμα ένα παιχνίδι, κέρδισε με 1-0 την Τσεχία στο «Γουέμπλεϊ» και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο Στέρλινγκ (12’) το γκολ για τα «τρία λιοντάρια» που δε δέχτηκαν γκολ στη φάση των ομίλων και θα παίξουν στους «16» με τον 2ο του ομίλου-φωτιά (Γαλλία, Πορτογαλία, Γερμανία ή Ουγγαρία) στο Λονδίνο. Πέρασαν ως 3οι οι Τσέχοι.

Σε ένα παιχνίδι που μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα, η Αγγλία επικράτησε με 1-0 της Τσεχίας στο «Γουέμπλεϊ» και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο. Τα «τρία λιοντάρια» μπήκαν δυνατά στο ματς έχοντας δοκάρι στο 2’ με τον Στέρλινγκ και δέκα λεπτά μετά ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι βρήκε δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γκρίλις.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, που κατέβασαν ταχύτητα και κινδύνευσαν σε δύο περιπτώσεις με την ισοφάριση πριν το ημίχρονο. Ωστόσο στην επανάληψη, καμία ομάδα δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να πιέσει για γκολ, αφού αμφότερες είχαν εξασφαλισμένη την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Το δεύτερο μέρος δεν είχε ούτε τελική ως το 83’ (είχε να συμβεί από τη διοργάνωση του 1980!) και το τελικό 1-0 έδωσε στους Άγγλους την πρωτιά και στους Τσέχους την τρίτη θέση, μιας και στο άλλο ματς η Κροατία κέρδισε με 3-1 την Σκωτία και εξασφάλισε την 2η θέση.

Η Αγγλία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Euro που τερματίζει πρώτη σε όμιλο έχοντας σκοράρει μόλις 2 γκολ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δε δέχτηκε γκολ σε φάση ομίλων για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1982 (τότε σε τριμελή όμιλο). Το κέρδος της πρώτης θέσης είναι ότι θα δώσει το ματς των «16» στο «Γουέμπλεϊ» αλλά ο αντίπαλος της θα είναι αυτός που θα τερματίσει 2ος στον 6ο όμιλο (Γαλλία, Πορτογαλία, Γερμανία ή Ουγγαρία).

Το ματς:


Η Αγγλία μπήκε φουριόζα στο ματς και μόλις στο 2’ είχε δοκάρι με ωραίο πλασέ του Στέρλινγκ. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 12’ ο εξτρέμ της Μάνστεστερ Σίτι βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στην περιοχή έπειτα από «γλυκιά» σέντρα του Γκρίλις. Τα «τρία λιοντάρια», με τον Σάκα να κάνει τη διαφορά με την ταχύτητα του, είχαν την απόλυτη υπεροχή στο ματς και στο 26’ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με σουτ του Κέιν εντός περιοχής, αλλά ο Βάτσλικ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Κάπου εκεί η Τσεχία άρχισε να κερδίζει περισσότερα μέτρα και στο 28’ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι μ’ ένα μακρινό σουτ του Χόλες το οποίο «έβγαλε» ο Πίκφορντ. Επτά λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» ξανά το 1-1 με σουτ του Σούτσεκ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη φάση, με το 1-0 να μένει ως το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ήταν με διαφορά το χειρότερο ημίχρονο στη φετινή διοργάνωση, αφού και οι δύο ομάδες, έχοντας εξασφαλισμένη την πρόκριση, δεν έδειξαν καμία διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Ενδεικτικό ότι πρώτη τελική καταγράφηκε στο 83’ με ένα άστοχο σουτ του Πέκχαρντ για την Τσεχία. Το γεγονός πως για 38 λεπτά στο δεύτερο μέρος δεν υπήρξε καμία τελική από τις δύο ομάδες είχε να συμβεί σε Euro από τη διοργάνωση του 1980! Η Αγγλία δεν κατέγραψε τελική στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζοντας εντελώς άνευρη εικόνα, αλλά το τελικό 1-0 της επέτρεψε να πανηγυρίσει ως πρώτη και αήττητη την πρωτιά στον 4ο όμιλο.

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπορίλ, Κουφάλ, Χόλες (84' Βίντρα), Σούτσεκ, Γιάνκτο (46' Σέβτσικ), Μάζοπουστ (64' Χλόζεκ), Νταρίντα (64' Κραλ), Σικ (75' Πέκχαρτ)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφoρντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς (79' Μινγκς), Γουόκερ, Σο, Ράις (46' Χέντερσον), Φίλιπς, Στέρλινγκ (67' Ράσφορντ), Γκρίλις (67' Μπέλιγχαμ), Σάκα (84' Σάντσο), Κέιν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.