Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουγγαρία-Γαλλία 1-1: Στοπ στους Γάλλους, ελπίδες οι Μαγυάροι

Ουγγαρία-Γαλλία 1-1: Στοπ στους Γάλλους, ελπίδες οι Μαγυάροι

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
19/6/2021 18:07
Η Γαλλία δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ουγγαρίας ήρθε ισόπαλη με 1-1 και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες για την πρόκριση της. Οι γηπεδούχοι για άλλο ένα παιχνίδι ήταν σταθεροί στην άμυνα τους, προηγήθηκαν μάλιστα με τον Φιόλα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο 66' από τον Γκριεζμάν. Έχασαν ευκαιρίες οι παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά προβλημάτισαν με την απόδοση τους.

Οι Ούγγροι με τον βαθμό που πήραν απέκτησαν ελπίδες πρόκρισης, την ώρα που οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την δική τους και πλέον μπλέκουν σε περιπέτειες.

Γαλλική υπεροχή αλλά γκολ οι Ούγγροι

Η Ουγγαρία σε ένα γήπεδο γεμάτο με φιλάθλους της μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά και έδειξε διάθεση στα πρώτα λεπτά. Η Γαλλία ίσως και να μην περίμενε τέτοια αντίδραση από τους Μαγυάρους και στην αρχή έψαχνε να βρει τα πατήματα της.

Η επιθετική τριάδα των Γάλλων έμοιαζε αποκομμένη, ο Εμπαπέ αναγκαζόταν να κατέβει ακόμα και στο κέντρο για να πάρει την μπάλα και στο 14' δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία. Ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έκοψε δεξιά για τον Μπενζεμά, αυτός έπιασε ένα αδύναμο είναι η αλήθεια σουτ και ο Γκουλάτσι απομάκρυνε λανθασμένα την μπάλα μέσα στην περιοχή. Ο Γκριεζμάν έκανε το σουτ και δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, όμως ήταν εκτεθειμένος και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Ο Εμπαπέ ήταν ο κινητήριος μοχλός των Γάλλων και στο 17' πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, "άνοιξε" αριστερά για τον Ντίνιε και μπήκε μέσα στην περιοχή. Ο μπακ της Έβερτον σέντραρε ωραία και βρήκε τον Εμπαπέ η κεφαλιά του τελευταίου όμως κατέληξε λίγο άουτ. Η Γαλλία ήταν φανερό ότι πήρε τον έλεγχο του αγώνα, απείλησε ξανά με τον Εμπαπέ στο 21' και έκλεισε την Ουγγαρία στο μισό γήπεδο.Στο 31' η κλάση του Εμπαπέ έβγαλε τον Μπενζεμά πρόσωπο με την Γκουλάτσι όμως ο φορ της Ρεάλ δεν έπιασε όπως ήθελε του σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ, στην μεγαλύτερη στιγμή της Γαλλίας ως εκείνη την στιγμή στο παιχνίδι. Ο Εμπαπέ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση στο πρώτο μέρος, δημιουργούσε ευκαιρίες μόνος του και στο 33' άδειασε δύο αντιπάλους μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό και δεν ανησύχησε τον Γκουλάτσι.

Οι Ούγγροι αμύνονταν μαζικά αλλά η ποιότητα της Γαλλίας επέτρεπε στους παγκόσμιους πρωταθλητές να "βγάζουν" φάσεις στο παιχνίδι. Στο 37' ο Πογκμπά από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην πλαϊνή πλευρά των διχτύων αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ουγγαρία ήταν αυτή που κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Φιόλα βγήκε ωραία από τα αριστερά, μπήκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Γιορίς για το 1-0, ξεσπώντας στη συνέχεια σε έντονους πανηγυρισμούς.

Ισοφάριση μεν, μέχρι εκεί δε

Όπως ήταν λογικό στο 2ο μέρος η Γαλλία πίεσε από την αρχή για να ψάξει αρχικά την ισοφάριση, ο Πογκμπά με μία σέντρα σουτ στο 49' απείλησε για πρώτη φορά αλλά ο Γκουλάτσι έδιωξε σωτήρια. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ένα μακρινό σουτ στο 52' δεν ανησύχησε τον Γκουλάτσι ο οποίος έβλεπε τους αντιπάλους του να είναι άστοχη στην τελική τους προσπάθεια.

Ο Ντεσάμπ από νωρίς αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και στο 57' αντικατέστησε τον Ραμπιό με τον Ντεμπελέ και ο εξτρέμ της Μπαρτσελόνα στην πρώτη του ενέργεια με την μπάλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας των Ούγγρων.

Οι Γάλλοι ήταν φανερά εκνευρισμένοι την ώρα που οι αντίπαλοι τους είχαν την ψυχολογία με το μέρος της αλλά η ισοφάριση ήρθε από ένα...βολέ του Γιορίς. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων βρήκε τον ταχύτατο Εμπαπέ στην αντεπίθεση, αυτός αφού κατέβασε ωραία την μπάλα, έστρωσε στο ύψος του πέναλτι και ο Ορμπάν άθελα του έστρωσε στον Γκριεζμάν που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1.

Το γκολ αυτό άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα, ο Εμπαπέ απείλησε αμέσως μετά αλλά το γυριστό που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Από εκεί και έπειτα βέβαια οι Γάλλοι δυσκολευόντουσαν να δημιουργήσουν και έπρεπε να φτάσουμε στο 82' για να δούμε μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Εμπαπέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως σούταρε πάνω στον Γκουλάτσι ο οποίος απομάκρυνε την μπάλα ενώ στη συνέχεια μπλόκαρε χωρίς πίεση το σουτ του Τολισό.

Στα τελευταία λεπτά oι Γάλλοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν με κανέναν τρόπο την σφιχτή άμυνα των Ούγγρων, το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν με κεφαλιά του Βαράν στην τελευταία φάση του αγώνα, η μπάλα βγήκε άουτ και ο ρέφερι Τέιλορ σφύριξε για την λήξη του παιχνιδιού.

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι):Γκουλάσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νέγκο, Φιόλα, Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (84' Λόβρενσικς), Σέφερ (75' Σέρι), Αντ. Σάλαϊ (26' Νίκολιτς), Ρ. Σάλαϊ

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Ντίνιε, Κιμπεμπέ, Βαράν, Παβάρ, Καντέ, Ραμπιό (57' Ντεμπελέ, 87' Λεμάρ), Πογκμπά (76' Τολισό), Γκριεζμάν, Μπαμπέ, Μπενζεμά (76' Ζιρού)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.