Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2020: Διαδικτυακή επίθεση στον Μπεργκ για μία χαμένη ευκαιρία

Euro 2020: Διαδικτυακή επίθεση στον Μπεργκ για μία χαμένη ευκαιρία

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
15/6/2021 18:22
Ο Μάρκους Μπεργκ έχασε μία τεράστια ευκαιρία στον αγώνα της Σουηδίας με την Ισπανία και οι συμπατριώτες του, του επιτέθηκαν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης των Σκανδιναβών με τους «φούριας ρόχας», ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού αστόχησε από τη μικρή περιοχή, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και γύρισμα του Ισάκ.

Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0), όμως φαίνεται ότι οι συμπατριώτες του δεν συγχώρησαν τον έμπειρο στράικερ για το γεγονός ότι δεν σκόραρε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παλαιότερες αναρτήσεις του στο Instagram υπήρξε καταιγισμός αρνητικών σχολίων για τη μεγάλη ευκαιρία που δεν μετέτρεψε σε γκολ.

Το θέμα όμως προχώρησε ακόμα παρακάτω, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας αποφάσισε να συλλέξει τα αρνητικά σχόλια και να κινηθεί νομικά για να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν.

Άλλωστε κάποια στιγμή θα χρειαστεί να μπει ένα «φρένο», καθώς στο διαδίκτυο πολλοί δρουν ανεξέλεγκτα και συχνά-πυκνά εμφανίζονται τέτοιου είδους επιθέσεις σε αθλητές.

Στο πλευρό του Μπεργκ πάντως βρίσκονται και οι συμπαίκτες του με τον αρχηγό της Εθνικής Σουηδίας Αντρέας Γκράνκβιστ να τονίζει σε δικό του μήνυμα:

«Βασιλιά Μάρκους Μπεργκ. Είμαι δίπλα σου».

Από την πλευρά του ο γκολκίπερ των Σκανδιναβών κι άλλοτε πορτιέρο του ΠΑΟΚ Ρόμπιν Όλσεν επισήμανε:

«Δεν πρόκειται καν να χαλάσω ενέργεια για να μιλήσω για αυτό. Εγώ και όλοι μέσα στην ομάδα ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο Μάρκους. Ξέρει πως τον στηρίζει όλη η ομάδα».

Ο ίδιος ο βετεράνος ποδοσφαιριστής ήταν σαφώς με μήνυμα στο λογαριασμό του:

Το πάθος ανήκει στο ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν ανήκει είναι οι απειλές, το μίσος και οι προσβολές. Χθες βράδυ, πολλοί άνθρωποι ξεπέρασαν τα όρια. Ως κοινό, είναι συνηθισμένο να συμβαίνει αυτό, αλλά δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό. Παιδιά και μικροί άνθρωποι μπαίνουν στα social media και διαβάζουν αυτά τα πράγματα, υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε καλύτερο κλίμα στα social media.

Σε όλους εσάς που εκτίθεστε σε ψηφιακό μίσος, θέλω να στείλω την αγάπη και τη στήριξή μου. Πρέπει να μιλάμε για αυτό και να δράσουμε, να μιλάμε ο ένας με τον άλλον, στο σχολείο, στα παιδιά και τους γονείς.

Σε αυτόν τον κόσμο, μπορεί να είναι μια λάθος στροφή στον λόφο, ένα άστοχο σουτ στις καθυστερήσεις, χιλιοστά του δευτερολέπτου και εκατοστά που σε καθορίζουν ως αθλητή από την κοινή γνώμη και τους ανθρώπους γενικότερα. Αυτό, όμως, δεν αφορά εμένα. Για μένα μετράει το ταξίδι που έκανα με τους αγαπημένους μου, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους ανθρώπους που με στήριξαν και βλέπουν από πού προέρχομαι και τι έχω κάνει για να φτάσω εδώ. Μπορεί να πέσεις, αλλά μετά σηκώνεσαι και ξανασηκώνεσαι, και ξανά και ξανά.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.