Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σκωτία-Τσεχία 0-2: Μαγικός Σικ οδήγησε την χώρα του στη νίκη

Σκωτία-Τσεχία 0-2: Μαγικός Σικ οδήγησε την χώρα του στη νίκη

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
14/6/2021 17:53
Η Τσεχία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σικ ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, το ένα μάλιστα εκπληκτικό, επικράτησε με της Σκωτίας και ξεκίνησε ιδανικό το Euro.

Οι Βρετανοί πίεσαν αρκετά και είχαν ευκαιρίες για γκολ, έπεσαν πάνω όμως σε έναν πολύ καλό αντίπαλο τερματοφύλακα, τον Βάτσλικ που όποτε χρειάστηκε επενέβη σωτήρια και κράτησε το μηδέν.

Μοιρασμένες ευκαιρίες, μίλησε το «ύψος»

Η Σκωτία έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθεί στην αρχή του παιχνιδιού αλλά στο πρώτο 10λεπτο που φάνηκε να έχει την υπεροχή δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Η Τσεχία στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να βγει μπροστά. Η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού ανήκε στους φιλοξενούμενους όταν στο 16' ο Σικ έπιασε ωραία το σουτ μέσα στην περιοχή αλλά ο Μάρσαλ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Οι Σκωτσέζοι τρία λεπτά μετά είχαν απάντηση όταν ο Ρόμπερτσον σέντραρε από αριστερά, ο Ντάικς πετάχτηκε με προβολή στην πορεία της μπάλας αλλά αυτή κατέληξε άουτ.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν ήρεμα, με πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και λάθη από τις δύο πλευρές. Το παιχνίδι έδειξε να "ξυπνάει" στο 32' όταν ο Ρόμπερτσον έκανε το σουτ και ο τερματοφύλακας της Τσεχίας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το σκορ. Ο Τσούφαλ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Σικ νίκησε τους πάντες στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την Τσεχία να πηγαίνει στα αποδυτήρια ευρισκόμενη μπροστά στο σκορ. Απίθανο γκολ Σικ, κέρβερος Βάτσλικ

Οι Τσέχοι μπήκαν με ψυχολογία στο 2ο μέρος και στα πρώτα δευτερόλεπτα άγγιξαν το 2-0. Ο Σικ με σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Μάρσαλ σε μία σημαντική απόκρουση ενώ ο κίπερ των Σκωτσέζων είχε καλή αντίδραση και στο σουτ του Νταρίντα αμέσως μετά. Το παιχνίδι στην επανάληψη ξεκίνησε έχοντας γρήγορο ρυθμό και στο 48΄η Σκωτία είχε δοκάρι σε σουτ του Χέντριχ ο οποίος είχε προωθηθεί. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Κάλας σε γύρισμα του πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αλλά ο Βάτσλικ απομάκρυνε με υπερένταση.

Η Σκωτία προσπαθούσε να βγει μπροστά, η άμυνα της έπαιζε ψηλά και στο 52' ο Σικ πέτυχε ίσως το γκολ της διοργάνωσης. Η Τσεχία κέρδισε την μπάλα και βγήκε στην αντεπίθεση, η μπάλα στρώθηκε λίγο πιο μπροστά από το κέντρο στον φορ της Λεβερκούζεν και αυτός με μία απίθανη λόμπα την έστειλε στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Μάρσαλ. Αυτό το σπάνιας ομορφιάς γκολ ανέβασε ακόμα παραπάνω την ψυχολογία των τυπικά φιλοξενούμενων, ο Ντάριντα απείλησε άμεσα για το 3-0 αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Οι Βρετανοί προσπάθησαν να συνέλθουν και να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι και έφτασαν κοντά στο να μειώσουν. Στο 61' το σουτ του Άρμστρονγκ κόντραρε πάνω στον Κάλας και κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων αλλά η Σκωτία συνέχισε να πιέζει και έκλεισε στα καρέ της την αντίπαλο της. Ο Βάντσλικ στο 66' για μία ακόμη φορά ήταν κέρβερος στην εστία του και έδιωξε το τετ α τετ του Ντάικς.

Το παιχνίδι είχε πολύ ωραίο ρυθμό στην επανάληψη αλλά παρά την πίεση των Σκωτσέζων, οι Τσέχοι κρατούσαν με κάθε τρόπο το μηδέν στην άμυνα τους. Όσο περνούσε η ώρα οι Βρετανοί συμβιβάζονταν με την ήττα τους και η Τσεχία ήταν αυτή που άγγιξε το 3-0 στο 90' όταν ο Κρμέντσικ έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Μάρσαλ και πάλι είπε «όχι».

Σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο τερματοφύλακες ήταν σε πολύ καλή μέρα, την διαφορά την έκανε η ποιοτικότερη επιθετική γραμμή της Τσεχίας και συγκεκριμένα ο Πάτρικ Σικ και έτσι έδωσε στην ομάδα του μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση.

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Χάνλεϊ, Κούπερ, Χέντρι (67' Μαγκρέγκορ), Ο' Ντόνελ (79' Φόρεστ), Άρμστρονγκ (67' Φρέιζερ), Μαγκίν, Μακτόμινεϊ, Ρόμπερτσον, Ντάικς (79' Νίσμπετ), Κρίστι (46' Άνταμς)

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Κραλ (67' Χόλες), Μάσοπουστ (72' Βίντρα), Νταρίντα (87' Σέβτσικ), Γιάνκτο (72' Χλόζεκ), Σικ (87' Κρμέντσικ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.