Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Super League Interwetten: Έκανε το πρώτο βήμα για την άνοδο η Ξάνθη (video)

Super League Interwetten: Έκανε το πρώτο βήμα για την άνοδο η Ξάνθη (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/5/2021 17:38

Η Ξάνθη αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, κέρδισε με ανατροπή (2-1) τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια και απέκτησε το προβάδισμα για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, εν όψει της ρεβάνς στο Αγρίνιο. Έμπερτ και Μικελτάτζε τα γκολ της νίκης για τους Ακρίτες, προηγήθηκαν με Βέργο (6’) τα «καναρίνια».

Ένα βήμα μακριά από την άμεση επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται η Ξάνθη. Οι Ακρίτες με δύο γκολ στην επανάληψη κέρδισαν με 2-1 τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια και πηγαίνουν με προβάδισμα στην κυριακάτικη ρεβάνς στο Αγρίνιο.

Στα προηγούμενα παιχνίδια του ο Παναιτωλικός πλήρωνε τα μουδιασμένα ξεκινήματα του, ωστόσο αυτή τη φορά ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς. Μόλις στο 6’ ο Μπαρμπόσα βρήκε στον Ντουάρτε, εκείνος έκοψε στην περιοχή και ο Βέργος με πλασέ έκανε το 0-1. Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους, αμύνονταν αποτελεσματικά και στο 30’ είχαν καλή στιγμή με τον Ντίας για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Μετά την είσοδο του Μικελντάτζε στο 35’ η Ξάνθη ανέβασε στροφές, έφτιαξε ορισμένες στιγμές, αλλά το 0-1 έμεινε ως το ημίχρονο.

Ο Παναιτωλικός σπατάλησε «χρυσή» ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος με τον Βέργο να αστοχεί με πλασέ από τη μικρή περιοχή. Η Ξάνθη γλίτωσε το 0-2 και στο 52’ έφερε το σκορ στα ίσα. Ο Σιατραβάνης έβγαλε ωραία ασίστ στον Έμπερτ, ο οποίος ξεχάστηκε από την αντίπαλη άμυνα και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει από κοντά και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Δύο λεπτά μετά ο Βέργος σπατάλησε νέα ευκαιρία για να βρει δίχτυα, ενώ στο 66’ ο Ντίας δε σημάδεψε σωστά από πλεονεκτική θέση. Ο Παναιτωλικός δε βρήκε δεύτερο γκολ και στο 71’ η Ξάνθη ολοκλήρωσε την ανατροπή. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο Μικελντάτζε βρήκε χώρο για σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κνετ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά και πλέον καλείται να ανατρέψει το σκορ στη ρεβάνς του Αγρινίου αν δε θέλει να υποβιβαστεί στην 2η κατηγορία.

Τα στιγμιότυπα:




Οι δηλώσεις:





Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.