Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Έκανε...ματ στην «Βασίλισσα» (video)

Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Έκανε...ματ στην «Βασίλισσα» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
6/5/2021 00:02
Η Τσέλσι επικράτησε δίκαια με 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης όπου θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι. Βέρνερ στο 28' και Μάουντ στο 85' τα γκολ για τους γηπεδούχους που έκαναν ό,τι ήθελαν την απογοητευτική άμυνα των μερένγκες στο 2ο μέρος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι αλλά η πρώτη ευκαιρία άνηκε στην Τσέλσι. Ο Ρούντιγκερ βρέθηκε στην επίθεση και έπιασε το σουτ, με τον Κουρτουά να διώχνει σωτήρια. Στο 18' ο Βέρνερ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Τσίλγουελ, όμως ο Γερμανός ήταν ελαφρώς πιο μπροστά από την μπάλα. Οι μερένγκες απάντησαν στις ευκαιρίες στο 26' όταν ο Μπενζεμά με ωραία ενέργεια βρήκε χώρο για να «εκτελέσει», με τον Μεντί ωστόσο να επεμβαίνει εντυπωσιακά στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Η Τσέλσι βέβαια ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν στο 28' Καντέ και Βέρνερ συνεργάστηκαν ωραία, ο πρώτος πάσαρε στον Χάβερτζ που μπήκε μέσα στην περιοχή και «έσκαψε» την μπάλα απέναντι στον Κουρτουά. Η προσπάθεια του κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια ήρθε ο Βέρνερ με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν την ισοφάριση αλλά είδαν τον Μεντί να σταματάει και πάλι εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπενζεμά στο 35'.

Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα του Τούχελ θύμισε το σύνολο που είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι στην Μαδρίτη, έβγαινε με κάθε πιθανό τρόπο στην αντεπίθεση αλλά έπεφτε πάνω σε έναν εκπληκτικό Κουρτουά. Αρχικά βέβαια η κεφαλιά του Χάβερτζ στο 47' προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 54' ο Μάουντ από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Χάβερτζ έφυγε μόνος του απέναντι στον Κουρτουά αλλά για ακόμη μία φορά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Η Τσέλσι ήταν καταιγιστική, στο 73' ο Τιάγκο Σίλβα πήδηξε ψηλότερα από όλους αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και ο Ζιντάν έβλεπε την ομάδα του ανήμπορη να αντιδράσει.

Οι μπλε έβρισκαν χώρους πολύ εύκολα απλά δεν υπήρχε κάποιος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να «σφραγίσει» την πρόκριση τους. Μάουντ, Χάβερτζ και Πούλισικ ήταν οι παίκτες της Τσέλσι που έβγαιναν μπροστά, οι υπόλοιποι είχαν αμύνονταν υπέροχα και έδειχναν πως δεν υπήρχε τρόπος να δεχτούν γκολ. Το παιχνίδι της έδωσε αυτό που άξιζε στο 85' ο Καντέ βρήκε ωραία τον Πούλισικ στα δεξιά, αυτός γύρισε επικίνδυνα την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μάουντ την έστειλε στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η Τσέλσι θα είναι η αντίπαλος της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.