Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1: Επική ανατροπή και ραντεβού με τον Ολυμπιακό  (video)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1: Επική ανατροπή και ραντεβού με τον Ολυμπιακό (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
29/4/2021 21:10
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ, όμως με σπουδαία ανατροπή νίκησε 2-1 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ και θα κοντραριστεί για τον τίτλο με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έπαιξε με τη «φωτιά» μετά τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά τελικά δεν «κάηκε», ενώ η Ένωση από την πλευρά της αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε.

Κακό πρώτο μέρος χωρίς συγκινήσεις

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα δεν διεκδίκησε σε καμία περίπτωση δάφνες ποιότητας. Η ΑΕΚ έμοιαζε να θέλει να επιτεθεί αλλά δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητική κι εμφάνισε τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τελείωσε το πρώτο κομμάτι του αγώνα μόλις με μία τελική κι αυτή πολύ άστοχη από τον Λόπες λίγο πριν την ανάπαυλα.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ δεν είχε λόγο να ρισκάρει αλλά έχασε και τη μοναδική πολύ μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Στο 25ο λεπτό ο Ροντρίγκο βρέθηκε μέσα στην περιοχή και γύρισε σωστά για τον Ουάρντα, όμως ο Αιγύπτιος σούταρε πάνω στον Τσιντώτα και στη συνέχεια τον τραυμάτισε άθελά του, καθώς τον χτύπησε με το γόνατο στο φρύδι.

Τρομερό ημίωρο και «ασπρόμαυρη» πρόκριση

Το πρώτο τέταρτο της επανάληψης ήταν «σβηστό» και τίποτα δεν προμήνυε όλα όσα θα ακολουθούσαν στη συνέχεια. Στο 60' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γαλανόπουλου στον Σβιντέρσκι. Ένα λεπτό αργότερα ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ πήρε το μομέντουμ με το μέρος της και με τις αλλαγές του Χιμένεθ να της δίνουν πνοή βγήκε μπροστά και πίεσε. Δίχως να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία κατάφερε να προηγηθεί στο 70'.

Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά και ο Γαλανόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα υπήρξε αλλαγή του πρώτου βοηθού του ρέφερι Ντόβερι, του Βιβέντσι, λόγω τραυματισμού. Θέση ως επόπτης πήρε ο τέταρτος διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.

Το παιχνίδι «κρεμόταν σε μία κλωστή» και ήταν ανοιχτό και το ενδεχόμενο της παράτασης.

Στο 85' όμως ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Μπάμπα Ράχμαν κοντρόλαρε άψογα την μπάλα μέσα στην περιοχή και είδε τον ξεμαρκάριστο Κρμέντσικ δεξιά του. Μάλιστα πέρασε την μπάλα στον Τσέχο στράικερ ο οποίος καλυπτόταν από τον ξεχασμένο Μάνταλο κι από πλάγια θέση «εκτέλεσε» τον Τσιντώτα για το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μαζικά μπροστά δίχως το παραμικρό σχέδιο. Πίεσαν χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία και στο 96' έπεσαν οριστικά στο καναβάτσο.

Ο Μιτάι «πούλησε» την μπάλα σε μία ανύποπτη φάση και ο Ζίβκοβιτς είδε εκτός θέσης τον Τσιντώτα. Με μία υπέροχη λόμπα τον εξουδετέρωσε κι έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ένωση έμεινε εκτός τελικού μετά από πέντε διαδοχικές παρουσίες, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στον τελικό μετά το περσινό «διάλειμμα».

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.