Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ισπανία-Ελλάδα 1-1: Τεράστιο αποτέλεσμα, ηρωική εμφάνιση στην Γρανάδα! (video)

Ισπανία-Ελλάδα 1-1: Τεράστιο αποτέλεσμα, ηρωική εμφάνιση στην Γρανάδα! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
25/3/2021 23:42
Η Εθνική Ελλάδας πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις στην Γρανάδα απέναντι στην Ισπανία και κατάφερε να πάρει μία παλικαρίσια ισοπαλία (1-1), ξεκινώντας με ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα την προσπάθεια της για την πρόκριση στο Μουντίαλ του 2022. Τρομερή εμφάνιση από όλους τους διεθνείς που αμύνθηκαν υποδειγματικά απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ με τον Μοράτα στο 33', απάντησαν με πέναλτι του Μπακασέτα στο 57' οι διεθνείς μας στην μοναδική ευκαιρία που είχαμε στο παιχνίδι.

Από την αρχή αμύνθηκε σωστά, δεν άντεξε στην πίεση

Ο Τζον Φαν Σιπ επέλεξε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Τζαβέλλα ως κεντρικούς αμυντικούς, με τους Τσιμίκα και Μπακάκη στα άκρα. Η τριάδα του κέντρου αποτελούταν από τους Ζέκα, Μπουχαλάκη και Μάνταλο, ο Λημνιός με τον Μασούρα βρέθηκαν στα άκρα της επίθεσης με τον Μπακασέτα σε ρόλο ψευτοεννιαριού στην επίθεση.

Η Εθνική είχε ξεκάθαρο πλάνο και αυτό έλεγε πρώτα να αμυνθεί και στην συνέχεια να ψάξει ένα λάθος των Ισπανών για να βγει στην επίθεση. Από την άλλη οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ανέλαβαν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και ήθελαν από νωρίς το γκολ που θα έδιωχνε το όποιο άγχος από τα πόδια τους.

Για να φτάσουμε βέβαια στην πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι πέρασαν 14 λεπτά όταν σε εκείνο το σημείο ο Κόκε βρέθηκε στην περιοχή επιχείρησε το σουτ το οποίο ανέκοψε ο Τσιμίκας, ενώ την 2η προσπάθεια του Ισπανού έδιωξε σε κόρνερ ο Τζαβέλλας. Η «γαλανόλευκη» αμυνόταν σωστά, αδυνατούσε όμως να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 32' μάλιστα είδε τον Ντάνι Όλμο να σημαδεύει το δοκάρι του Βλαχοδήμου αλλά στην συνέχεια της φάσης ο Κόκε βρήκε υπέροχα τον Μοράτα μέσα στην περιοχή, ο επιθετικός της Γιουβέντους κοντρόλαρε με το στήθος την μπάλα και πριν πέσει στο έδαφος την έστειλε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Η Ισπανία βρήκε αυτό που έψαχνε ενώ η Ελλάδα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει στο πρώτο μέρος.

Είπε «ευχαριστώ» στο δώρο του Μαρτίνεθ και "κράτησε" μέχρι το τέλος

Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο Φαν Σιπ πέρασε τους Τζόλη και Σιώπη στις θέσεις των Λημνιού και Μάνταλου προκειμένου να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στην ομάδα. Η εικόνα του παιχνιδιού βέβαια δεν άλλαξε, ο Μοράτα απείλησε στο 50' αλλά επτά λεπτά μετά η Εθνική βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Ο Ινίγο Μαρτίνεθ έδιωξε την μπάλα μέσα από την περιοχή του αλλά στη συνέχεια χτύπησε με δύναμη τον Μασούρα στο γόνατο και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Σιμόν και έγραψε το 1-1.

Από εκεί και έπειτα οι Ισπανοί μπορεί να συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση. Οι παίκτες του Φαν Σιπ αμύνθηκαν σθεναρά και με όλη τους την ψυχή απέναντι στους αντιπάλους τους και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:




Τα συγχαρητήρια του Φαν Σιπ:



ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Ράμος (46' Μαρτίνες), Γκαρσία, Γκαγιά, Όλμο (65' Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72' Αλκάνταρα), Φεράν Τόρες (72' Οργιαθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65' Σαλβατιέρα)

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80' Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46' Τζόλης), Λημνιός (46' Σιώπης), Μασούρας (65' Φορτούνης), Μπακασέτας (78' Γιακουμάκης)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.