Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κλάτενμπεργκ: «Φάουλ το 0-2 του Άρη, σωστό το πέναλτι στο 2-2» (video)

Κλάτενμπεργκ: «Φάουλ το 0-2 του Άρη, σωστό το πέναλτι στο 2-2» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
9/3/2021 19:12
Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολίασε για ακόμη μία εβδομάδα της 25ης αγωνιστικής, τονίζοντας πως υπάρχει φάουλ στο 2ο γκολ του Άρη ενώ το πέναλτι που δόθηκε πάνω στον Ίνγκασον στις καθυστερήσεις ήταν σωστό.

Ο Κλάτενμπεργκ όπως έχει καθιερώσει κάθε εβδομάδα, σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις από όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου. Αυτές που απασχόλησαν περισσότερο συνέβησαν στο ισόπαλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη (2-2) στην Τούμπα, εκεί όπου ο Άγγλος βρήκε ένα σοβαρό λάθος.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Άρη, ο διαιτητής είχε δώσει συνέχεια στο παιχνίδι στην αρχή της ανάπτυξης της επίθεσης όταν δύο παίκτες διεκδίκησαν την μπάλα. Ο VAR έλεγξε το μαρκάρισμα και συμφώνησε με τον διαιτητή ότι δεν υπήρξε φάουλ στον αμυνόμενο. Η ΚΕΔ θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση φάουλ από τον παίκτη του Αρη επί του παίκτη της ομάδας του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να κερδίσει την μπάλα. Από τη στιγμή αυτή, ξεκίνησε η φάση της επιθετικής κατοχής της ομάδας και καθώς κανένας άλλος παίκτης της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν απέκτησε κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει σε επί τόπου ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου και το τέρμα να μην μετρήσει καταλογίζοντας φάουλ υπέρ του αμυνόμενου της ομάδας του ΠΑΟΚ».

Με λίγα λόγια δηλαδή δεν θα έπρεπε να μετρήσει το 0-2 του Μάνου. Αντίθετα θεωρεί πως σωστά δόθηκε το πέναλτι πάνω στον Ίνγκασον στο τέλος καθώς «Ο επιτιθέμενος κάνει επαφή πρώτος στην μπάλα και στη συνέχεια τον βρίσκει ο τερματοφύλακας με τα δύο χέρια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο τερματοφύλακας δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με την μπάλα και συνεπώς η απόφαση είναι σωστή».

Όσον αφορά την αναμέτρηση μεταξύ του ΟΦΗ και της ΑΕΛ ο Κλάτενμπεργκ έκρινε πως όλες οι αποφάσεις διαιτητή αλλά και VAR ήταν τελικά σωστές.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.