Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0: Στάση στο Αγρίνιο για τους «πράσινους» (video)

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0: Στάση στο Αγρίνιο για τους «πράσινους» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
22/2/2021 21:37
Ο Παναιτωλικός υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε ήττα, νικώντας 1-0 στο Αγρίνιο, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα νίκησε για πρώτη φορά μετά από εννιά αγώνες, ενώ παράλληλα οι «πράσινοι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά μετά από εννιά αγωνιστικές στις οποίες δεν είχαν φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Πλέον ο Παναιτωλικός πήρε «ανάσα» στη βαθμολογία φτάνοντας τους 17 βαθμούς κι ανεβαίνοντας στην 12η θέση, ενώ το «τριφύλλι» παρέμεινε στους 41 και την 5η θέση, τρεις πόντους πίσω από την ΑΕΚ και τον Άρη, ενώ την προσεχή Κυριακή (28/2) θα υποδεχθεί την Ένωση στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι ευτύχησαν να προηγηθούν με σουτ του Εντινγκά μέσα από την περιοχή στο 6'.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 16' με προβολή του Μαουρίτσιο αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφαση του βοηθού του ρέφερι Παπαδόπουλου.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός εμφάνισε τη γνωστή αδυναμία στη δημιουργία φάσεων που παρουσιάζει με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» έκαναν μόλις μία τελική προσπάθεια. Το ίδιο βέβαια και οι αντίπαλοί τους αλλά εκείνοι πέτυχαν γκολ.

Έχασε τα... άχαστα ο Παναθηναϊκός

Η επανάληψη αποτέλεσε μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε μεταμορφωμένο προς το καλύτερο και πίεσε αφόρητα την εστία του Μελίσσα. Μέχρι το 70' ο Παναθηναϊκός έφτιαξε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες. Ο Ιωαννίδης δύο φορές είδε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει τα σουτ του, ενώ στο 67' ο Ενγκμπακοτό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αν και βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, μετά από κεφαλιά πάσα του Βιγιαφάνιες.

Η κλεψύδρα άδειαζε και ο Παναιτωλικός -ο οποίος απείλησε μία και μοναδική φορά στην επανάληψη- άντεξε μέχρι το τέλος παίζοντας μαζική άμυνα και πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο «τρίποντο», την ώρα που ο Παναθηναϊκός έφυγε μέσα σε λίγες ημέρες για δεύτερη φορά με σκυμμένο το κεφάλι από το ίδιο γήπεδο, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη Πέμπτη (18/2).

Πλέον οι δύο αντίπαλοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη συνέχεια του πρωταθλήματος, με τους Αγρινιώτες να παίζουν στην επόμενη «στροφή» τελικό παραμονής με τη Λάρισα εκτός έδρας, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Περέιρα, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντινγκά(77' Τζανακάκης), Ταχάρ(65' Τσιγγάρας), Ντάλσιο(85' Κωνσταντόπουλος), Αριγίμπι(84' Αρσούρα), Ντίας, Καρέλης(77' Βέργος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό(80' Τζαβίδας), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης(83' Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες(73' Μακέντα), Μαουρίσιο, Νγκμπακοτό(83' Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής(46' Αϊτόρ), Ιωαννίδης

Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.