Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Χιμένεθ: «Έγινε προσπάθεια να μείνει ο Λιβάγια»

Χιμένεθ: «Έγινε προσπάθεια να μείνει ο Λιβάγια»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
19/2/2021 19:13
Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης (20/2, 19.30) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και παράλληλα αναφέρθηκε στο «διαζύγιο» των «κιτρινόμαυρων» με τον Μάρκο Λιβάγια.

Ο Ισπανός προπονητής ξεκαθάρισε ότι η Ένωση προσπάθησε να τον διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της, όμως ο Κροάτης επιθετικός είχε ήδη λάβει τις αποφάσεις του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για την αποχώρηση του Μάρκο Λιβάγια: «Έχω μια ιδιαίτερη σχέση όχι μόνο με τον Λιβάγια, αλλά με το 90% των παικτών που έχω συνεργαστεί. Ξέρουν ότι εκτός γηπέδου η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή. Με τον Μάρκο έχουμε μάθει πολλά και οι δύο ο ένας από τον άλλον. Έγινε προσπάθεια να μείνει μέχρι το τέλος, το είχαμε συζητήσει και με τον πρόεδρο, αλλά ο Μάρκο είχε πάρει τις αποφάσεις του και εμείς έπρεπε να τις σεβαστούμε».

Για τον Αντρέ Σιμόες: «Πρέπει να συγχαρώ δημοσίως τον Σιμόες στη συμπεριφορά και στη θέληση που είχε για να βοηθήσει την ομάδα. Από τον αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη παίζει με ενοχλήσεις. Είναι ένα καλό μάθημα για όσους θέλουν να γίνουν στο μέλλον ποδοσφαιριστές. Έτσι πρέπει να είναι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Για τον αγώνα στη Λάρισα: «Πριν αναφερθώ στο προηγούμενο παιχνίδι, θα ήθελα να δώσω δημοσίως τα συγχαρητήρια στη συμπεριφορά και στη θέληση του Σιμόες να βοηθήσει. Δεν ξέρω πόσο θα μείνει εκτός. Το ιατρικό επιτελείο δουλεύει πολύ καιρό για να επανέλθουν οι τραυματίες σύντομα και κάνουν καταπληκτική δουλειά. Είναι κάτι που από το ματς με τον Άρη και έπειτα, ο Σιμόες είχε ενοχλήσεις που δεν του επέτρεπαν να είναι στο 100%. Ο ίδιος όμως ήθελε να είναι κοντά στην ομάδα και να βοηθήσει, κι αυτό είναι ένα μάθημα για τους νεαρούς παίκτες, καθώς έτσι πρέπει να είναι ο επαγγελματίας. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ μου άφησε και καλές και κακές εντυπώσεις. Στο πρώτο μέρος παίξαμε καλά, κάναμε ευκαιρίες, σκοράραμε και θα μπορούσαμε να είχαμε και καλύτερο σκορ στο ημίχρονο. Υπήρχαν κάποια λάθη ατομικά και έλλειψης συγκέντρωσης, σημαντικά λάθη που σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ δεν επιτρέπονται να γίνονται. Έτσι όπως είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους και όπως πήγε το παιχνίδι, το τελικό αποτέλεσμα τραβάει την προσοχή και η ΑΕΚ άξιζε να πάρει τη νίκη. Η ΑΕΚ πρέπει να παίζει με την ποιότητα που διαθέτει και τη φυσική κατάσταση των παικτών της, αλλά δεν πρέπει να λείπει ποτέ η ψυχή».Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι. Ο Αστέρας και ο Παναθηναϊκός κάνουν έναν καλό δεύτερο γύρο. Ο Αστέρας έχει καλούς παίκτες, έχει 9 παίκτες που έρχονται από τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, οπότε είναι μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική».

Για τους παίκτες του Αστέρα που έπαιζαν στην Ισπανία: «Δεν θυμάμαι αν ήταν κάποιος όταν βρισκόμουν εγώ. Αλλά είναι πολύ καλοί παίκτες. Η Σεγούντα Ντιβιζιόν της Ισπανίας μαζί με τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας είναι από τα δυνατότερα πρωταθλήματα».

Για τους αρκετούς τραυματισμούς που έχουν προκύψει: «Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που δεν βρίσκονται στην ομάδα, που είτε φύγανε ή είναι τραυματίες. Είναι μια περίπλοκη και δύσκολη χρονιά και με τις απουσίες ως το τέλος της σεζόν θα είναι σκληρή η κατάσταση. Θα ήταν εύκολο για μένα να σκέφτομαι να χρησιμοποιώ μόνο νεαρούς και να σκέφτομαι μόνο την επόμενη χρονιά. Αυτό το έχω στο μυαλό μου για τους νεαρούς, αλλά θα προσπαθήσω μέσω της δουλειάς μου να πάρω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως το τέλος της χρονιάς και αυτό κάνω».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.