Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκησε και ελπίζει σε «δώρο»

Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκησε και ελπίζει σε «δώρο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/10/2013 01:10
Χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Μούχα, η Εθνική κέρδισε με 1-0 τη Σλοβακία στο «Καραϊσκάκη» και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το χρέος της, επικρατώντας με το… αγαπημένο 1-0 την Σλοβακία για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ και ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Βοσνία, που κέρδισε με τη σειρά τους με 4-1 το Λιχτενστάιν.

Ωστόσο για να περάσει η «γαλανόλευκη» απευθείας στα τελικά της Βραζιλίας θα πρέπει να κερδίσει την Τρίτη το Λιχτενστάιν και παράλληλα να περιμένει «δώρο» της Λιθουανίας η οποία υποδέχεται την Βοσνία.

Στα του αγώνα, η Εθνική ήταν μέτρια, καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες στην εστία των Σλοβάκων, ωστόσο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, με τους Βάις και Στόχ να ξεκινούν βασικοί αλλά να μην μπορούν να βρουν λύσεις απέναντι στην ελληνική άμυνα.

Τελικά ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι Έλληνες διεθνείς το έκανε ο Μούχα, καθώς έπειτα από πάσα του Σκρτέλ, ο γκολκίπερ των Σλοβάκων δεν μπόρεσε να κάνει κοντρόλ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος του αγώνα σημειώθηκε ένταση μεταξύ του Σκρτέλ και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, με τον άσο της Λίβερπουλ να τα βάζει στη συνέχεια και με τους Μανωλά και Νίνη, με αποτέλεσμα να δει κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (57’ Νίνης), Σαλπιγγίδης (76’ Καραγκούνης), Μήτρογλου (89’ Φετφατζίδης).

Σλοβακία: Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Πεκόφσκι (63’ Γκουέντε), Σέστακ (63’ Γιακούμπκο), Στοχ, Βάις, Νέμετς (76’ Ντούρις).

Η βαθμολογία:


1. Βοσνία 22

2. Ελλάδα 22

3. Σλοβακία 12

4. Λιθουανία 11

5. Λιχτενστάιν 2

Το αυτογκόλ:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.